Kulinariya

Düşbərənin hazırlanması - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

12 Oktyabr 2019 15:30
14 Şərh     Baxış: 3 693

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Tərkibi:
İçlik: 350 qram yağlı qoyun əti, 1 orta boy soğan, 1 dolu çay qaş duz, 1/2 çay qaşığı istiot,
Xəmiri üçün: 1 dolu stəkan un, yarım çay qaş duz, 1 yumurta, 50 qram su

Hazırlanma qaydası:
Əti yuyub, suyunun çəkilməsini gözləyirik, sonra doğrayıb ət maşınından keçiririk. Daha sonra soğanı xırda doğrayıb, ətə əlavə edirik. Sonra duz töküb əti yoğururuq. Ətin sümüklü hissəsini isə qazana qoyub bulyon hazırlayırıq. Ət qaynadıqda üzərindəki köpükləri yığıb, içərisinə soğanın yarısını əlavə edirik. Sonra stəkana zəfəran əlavə edib dəmləməyə qoyuruq.

Digər qabda xəmiri hazırlamaq üçün un, duz, yumurta və su əlavə edirik. Sonra xəmir yoğururuq və üzərini örtüb kənarda saxlayırıq. Xəmir bir az kənarda durduqdan sonra kündələrə ayırırıq və oxlov ilə açırıq. Sonra kubik formasında kəsirik. Kəsdiyimiz xəmirin içərisinə ət qoyub hər tərəfini birləşdirik. Sonra iki tərəfi aşağı doğru birləşdiririk .

Daha sonra düşbərələri blyonun suyuna əlavə edib, üzərinə zəfəranı töküb bişiririk. Düşbərə bişdikdən sonra üzərinə göyərti əlavə edib servis edirik.

Nuş olsun!

Milli.Az 

loading...

Şərh yaz:

14 Şərh:

  • Anonim
    ♥️Ebru♥️ · 12 Oktyabr 15:2750

    Ne qesengde gornusu var.Xosum gelir sevdiyim yemekdi.Burdada yaman soyoqdu hava.((Ol bir bosqab yeyem:)))

    Cavab yaz
    • Anonim
      Zuni · 12 Oktyabr 16:3851

      Salam Ebru.Necesen?He havadan daniwma kulekler bawdiyib yene soyuqda bir yannan.Esl duwbere havasidi))

      Cavab yaz
      • Anonim
        ♥️Ebru♥️ · 12 Oktyabr 17:1840

        Salam canim.Cox saq ol.Sen necesen?Gozel qiz.Ordada baslayib ujek soyoqlar?))Burda bir reyis qar yagib:))Indide saxtalar baslayib ((.Zehlem gedir saxtali havadan..Qari sevirem amma sora onun buz baqlamis yollarin hec sevmirem ((.Dusbereni gordum sora erisdede kecdi konlumden:))Ozde tursulu)).

        Cavab yaz
  • Anonim
    Ulya · 12 Oktyabr 15:3140

    Bəh-bəh-bəh... Xəstə üçün həkim sulu yemək məsləhət görüb. Kim bişirər? Əsranurrrrr, Bakı düşbərəsi keçir könlümdən )))

    Cavab yaz
  • Anonim
    Zuni · 12 Oktyabr 16:3741

    Esl duwbere yemeyin havasidi.Duwbereni gordum yadima xengel duwdu))

    Cavab yaz
  • Anonim
    lale · 12 Oktyabr 17:1150

    esl dysbere etin syunda bisirilmez

    Cavab yaz
  • Anonim
    Esra Ibrahimli(Samaxi) · 12 Oktyabr 17:1341

    Mende düşberenii coxxx xoslayiram.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Durdane · 12 Oktyabr 18:1310

    beh beh ne yeyerdim Vallah darixmisam Vetenimin leziz yemeklericun anamin bisirdiyi yemeklercun

    Cavab yaz
  • Anonim
    Bəs sizdə neçəsi? · 12 Oktyabr 18:2750

    Məndə hər qaşığa 1 düşbərə yerləşir. Belədə daha ləzzətli olur.

    Cavab yaz
    • Anonim
      Esra Ibrahimli(Samaxi) · 12 Oktyabr 18:4631

      Mende yekə xoslayiram.. bizde yani mamamgilde 2-si)) men bisire bilmirem kiii ha ha ))

      Cavab yaz
    • Anonim
      Ulya · 12 Oktyabr 18:4626

      Yoooo düşbərə xırda olanda ləzzətli olur

      Cavab yaz
  • Anonim
    Samire · 12 Oktyabr 18:3120

    Dushbere esil dadli qish yemeyidir. Amma menim anam yayda da tez-tez hazirlayir dushbere. Men cox xoshlayiram bu dadli teami. Dusbere zamani hele qarshidan gelen soyuq havalarda olacaq. Super Super.

    Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 12 Oktyabr 19:2053

    Mətbəxə salam..Uzun zamandan sonra səhifənin yeninən canlanması sevindirir məni).. Düşbərəni kim sevmirki??.. Mən düşbərə bişirəndə əvvəl başlayanda xırda bükürəm, qaşığa bir neçə dənəsi yerləşə bilər..Amma sonra səbrim tükənir, bir qaşığa bir dənəsi yerləşir))..Hər cür formada və böyüklükdə hazırlayıram..Düzdür hərəsinin öz adı olsa da, mənim üçün hamısı düşbərədi..Ən asan isə, dəmir formada hazırlanandı..Onu çox rahat və tez hazırlayıram)..

    Cavab yaz
    • Anonim
      Ulya · 12 Oktyabr 21:2820

      Asi, men dushbere bukende mamanin ureyi sixilir))) deyir daha besdi yeke yeke buk getsin, onsuz da hamisini hezm edecek medemiz )))

      Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.