Evdə hazırladığınız kolbasa seçdiyiniz ədviyyatlarla daha dadlı və sağlam olur.
Milli.Az evdə kolbasa hazırlamaq üçün aşağıdakı sadə resepti təqdim edir:
Tərkibi:
• 1 kq mal əti (yağlı hissəsi)
• 200 q donuz əti (zövqə uyğun olaraq)
• 100 q soğan (iri doğranmış)
• 4-5 diş sarımsaq (əzilmiş)
• 1 çay qaşığı qara istiot
• 1 çay qaşığı duz
• 1 çay qaşığı qırmızı istiot (zövqə uyğun olaraq)
• 1/2 çay qaşığı kimyon
• 1/2 çay qaşığı kəklikotu
• 1/4 fincan su (və ya yağ)
Hazırlanma qaydası:
Mal və donuz ətini kiçik hissələrə ayırın. Əti soğan, sarımsaq, duz və ədviyyatlarla birgə birlikdə yaxşıca qarışdırın.
Qarışımın daha yumşaq olması üçün su və ya yağ əlavə edin. Yenidən yaxşıca qarışdırın.
Qarışımı kolbasa üçün xüsusi qabıqlarına doldurun. Hava boşluqlarını aradan qaldırmağa çalışın.
Hazırlanmış kolbasaları bir-birinə bağlayın və hava keçməməsi üçün düyünləməyi unutmayın.
Kolbasaları bir qazana yerləşdirin, üzərinə su əlavə edin və 70-80 °C temperaturda 30-40 dəqiqə qaynadın.
Kolbasaları qaynadıqdan sonra soyuq suya qoyun ki, soyusun.
Hazır kolbasalarınızı soyuducuda saxlayın. Təzə kolbasaların dadı daha yaxşı olur.
Qeyd: Ədviyyatların miqdarı zövqə görə dəyişdirilə bilər. Əgər daha çox ət istifadə edirsinizsə, ədviyyatları da müvafiq olaraq artırmalısınız.
Nuş olsun!
Milli.Az