olbasa qabığında bişirildikdə, onu sonradan çıxarmaq çətin olur. Buna görə də, bəzi kolbasa növlərini bişirməzdən əvvəl üzlüyün çıxarmaq lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, təbii kollagen qabığında olan kolbasaları bişirməzdən əvvəl qabığını soymaq lazım deyil.
Üstəlik, bu cür kolbasa birbaşa qabıqla yeyilə bilər. Hətta belə daha yeməli olur.
Nazik üzlükdəki kolbasaları da bişirməzdən əvvəl təmizləmək lazım deyil, lakin bişirdikdən sonra bunun çətinləşə biləcəyini nəzərə almaq lazımdır.
Buna görə də, hər şeydən sonra onu təmizləmək daha məsləhətlidir. Yeri gəlmişkən, təmizləmə prosesini asanlaşdıran bir həyat hiyləsi var. Bişdikdən sonra kolbasaların üzərinə soyuq su töksəniz, filmi çıxarmaq daha asan olacaq.
Milli.Az