Kulinariya

Südlü plovun resepti - VİDEO

4 Dekabr 2021 08:57
5 Şərh     Baxış: 919

Milli.Az "Agababa Agababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Ərzaqlar

2 st. uzun düyü (250qr-lıq stəkanla 430qr düyü)
2st su ,2st süd ( düyünü ölçdüyümüz stəkanla), 1 silə çay qaş. duz, 1 dolu çay qaş. şəkər tozu, 300 qr kərə yağı, 6-7 tel zəfəran, 120 qr. kişmiş, 120qr. xurma, 120 qr. qaysı qurursu.
Yarım ədəd hisə verilmiş duzku balıq.  Qazmağı üçün: 1st. un (200qr-lıq stəkanla) 1 dolu xör. qaş. qatıq, 2 dolu xör. qaş. duru yağ, çay qaş. ucunda duz, bir çimdik çay sodası.

Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Milli.Az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Milli.Az

35 000 AZN-dək krediti ONLAYN sifariş et!

Şərh yaz:

5 Şərh:

  • Anonim
    asi · 4 Dekabr 2021 09:0930

    Plovların hər növünü sevirəm, amma mənim üçün plovların şahı Qarabağın maşlı döşəmə plovudur)..Bu plovu da yeyərdim, amma balıqsız)..İmişli zonasında xüsusən səhərlər bişirilən düyü var, çox dadlı olur..Deməli 1 st düyü, kişmiş götürülür, yuyulub, qazana əlavə edilir..Üzərinə 1 st süd və 1 st su, kərə yağı, şəkər tozu, duz əlavə edilib vam xodda maye tam çəkilincə bişirilir, sonra biraz dəmdə saxlanlr, dibi qazmaq olur..Sadə olsa da çox dadlı olur)..Düyü neçə st götürülürsə, maye ondan iki dəfə çox götürülür..

    Cavab yaz
    • Anonim
      Melek b · 4 Dekabr 2021 13:2610

      Salam Asi.necəsən?məndə plovu sevirəm.amma sudlu plov yeməmişəm.İmişli zonasina məxsus plovuda yeməmişəm.gərək sənin resepinə uyqun bişirəm.o qədər xarici yeməklərə meyilli oluruq özümüzün gul kimi yeməklərin coxunu dadmamişiq

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 4 Dekabr 2021 14:2300

        Salam Mələk..Elədir, düz deyirsən..Bizim bölgələrə xas o qədər yeməklər var ki, heç çoxundan xəbərimiz yoxdu..Hətta eyni yemək hər rayonda özünəməxsus bişirilir, hamısı da dadlı)..Bakıda olanda gördüm ki, hamı çalışır ki, qonaqlıqda, məclisdə blinçik versin..Mənim anam da toy ərəfəsi qonaqlara bişirirdi)..Deyirəm ki, səncanı indi bunun bizim ət qutabından nəyi artıqdır ki?? Əksinə daha əziyyətlidi, ət qutabından..Ondansa qutab bişirin verin qonağa..Deyirlərki nə bilək, dəb belədi, hər yerdə blinçik verirlər)..

        Cavab yaz
        • Anonim
          Melek b · 4 Dekabr 2021 21:3500

          Axsamin xeyir Asi.ət.göy qutabi olsa toylarda yaxsi olar.bilincikdə dadlidi

          Cavab yaz
  • Anonim
    Esra ıbrahimli(Şamaxı) · 4 Dekabr 2021 11:4010

    Oyy o baliğ nedi plovun böyründəəə sevmədiyimdi sütnən hecccc.balıq da hecc dilimə vurmadiqimm.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.