Milli.Az Osmanlı mətbəxindən "Gəlin xanım tatlısı"nın hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
5 ərik qurusu
iç:
100 q sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü
100 q şəkər tozu
0.5 limon
60 q üyüdülmüş fındıq
60 q üyüdülmüş qoz
60 q suda bişmiş düyü
şərbət üçün:
200 q bal
Ərik qurularını suda 5 dəqiqə qaynadın.
Qazançada sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü ilə şəkər tozunu qarışdırın, yarım limonun şirəsini əlavə edib riçal bişirin. Riçalın şirəsini bir ayrı qaba süzün. 2 qaşıq riçal, suda bişmiş düyü, üyüdülmüş fındıq və qozu, şəkər tozunu qarışdırın. Qaynatdığınız əriklərin içinə doldurun.
Balı 2 dəqiqə qaynadın. İçini doldurduğunuz ərikləri balın içinə düzüb azca qaynadın.
Boşqabın içinə azacıq yerkökü riçalı yayın. Ərikləri üstünə düzün. Üzərinə yaşıl fıstıq səpmək olar.
Süfrəyə ilıq və dondurma ilə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Bayramınız mübarək!
Milli.Az