Kulinariya

"Gəlin xanım tatlısı"

18 İyul 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 3 270
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az Osmanlı mətbəxindən "Gəlin xanım tatlısı"nın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

5 ərik qurusu

iç: 

100 q sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü

100 q şəkər tozu

0.5 limon

60 q üyüdülmüş fındıq

60 q üyüdülmüş qoz 

60 q suda bişmiş düyü 

şərbət üçün: 

200 q bal

Ərik qurularını suda 5 dəqiqə qaynadın. 

Qazançada sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü ilə şəkər tozunu qarışdırın, yarım limonun şirəsini əlavə edib riçal bişirin. Riçalın şirəsini bir ayrı qaba süzün. 2 qaşıq riçal, suda bişmiş düyü, üyüdülmüş fındıq və qozu, şəkər tozunu qarışdırın. Qaynatdığınız əriklərin içinə doldurun. 

Balı 2 dəqiqə qaynadın. İçini doldurduğunuz ərikləri balın içinə düzüb azca qaynadın.  

Boşqabın içinə azacıq yerkökü riçalı yayın. Ərikləri üstünə düzün. Üzərinə yaşıl fıstıq səpmək olar.

Süfrəyə ilıq və dondurma ilə verə bilərsiniz. 

Nuş olsun! 

Bayramınız mübarək! 

Milli.Az
 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.