Kulinariya

Mətbəx sirləri: Burfi - FOTO

5 Aprel 2014 07:00
15 Şərh     Baxış: 4 426
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az hind mətbəxindən burfi şirniyyatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

200 q kərə yağı
200 q şəkər tozu
1 paket vanilli şəkər
225 ml 35%-li qaymaq
450 q 25%-li quru süd
qovrulmuş keşyu (bəzək üçün)

Kərə yağı, şəkər tozu, vanilli şəkəri bir qazanda qarışdırın, ocağın üstünə qoyun (teflon örtüklü qazandan istifadə etməyin, heç nə alınmaya bilər).



Şəkər tozu əriyənədək qarışdırın. Eynicinsli kütlə alınmalıdır.

Qaymaq əlavə edib qarışdırın, qaynara düşəndən sonra daha 5 dəqiqə bişirin.



Ləyənə töküb bir az soyudun.

Kənarı hündür dördbucaqlı formanın içinə qida plyonkası çəkin, yağlayın.

Azca soyumuş kütləyə quru süd əlavə edib mikserlə qatılaşıb çalmaq çətinləşənədək çalın.



Kütləni hazırladığınız formaya döşəyin.



Əlinizi isladıb bürfinin üzərini hamarlayın.

Bıçaqla üzərində perpendikulyar şəridlər çəkin (bərkiyəndən sonra isə kvadradlara bölün, hər birinin ortasına qovrulmuş keşyu basın).

Soyuducuda 6 saat saxlayın.

Donmuş burfini bıçaqla nişanladığınız yerlərdən kvadratlara bölün.



Bu şirniyyatı soyuducuda saxlamaq lazımdır. Ancaq düzgün hazırlanıbsa, otaq temperaturunda əriməyəcək.



Nuş olsun!

Resept və foto: vk.com/cookinder>

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.