Maraqlı

Arteriyaları məhv edən 5 QİDA

5 Noyabr 2022 21:15
Baxış: 924
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Alimlər bej rəngli müəyyən qidaların qidada çox olmasının arteriyaları tutmasına səbəb olacağı barədə xəbərdarlıq edib.

Saglamolun.az medicina.az xəbər verir ki, dietoloq Vasilisa Ponomareva bu şəkər, şirin içkilər, şirniyyat, qırmızı ət, trans yağdır.

"Elmi tədqiqatlar göstərib ki, transyağ və bitki yağında qızartma tərəvəz, ət belə damarları tutur.

Eləcə də şirin içki, qida, marqarinli şirniyyat, un məmulatları tromb riskini artırır.

Damardaxili tromblarım bir çoxu təbii yolla özləri sovrulur, bir qismi isə təhlükəlidir.

Bütün problemlərdə olduğu kimi gündəlik qidalarınız damarlara təsir edir.

Transyağlar iltihabı artırır, düzgün qan dövranını pozur.

O ki qaldı bej rəngli qidalar, bunlar hamımızın sevimlisi olan çips, ruletlər, ağ çörək, qızarmış kartof, toyuqdur.

Gündə 5 dəfə orta miqdar porsda qidalanın. Boşqabınızda qızarma yemək olmasın.

Şirniyyatı çərəz və quru meyvələrlə əvəz edin".

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.