Sağlamlıq

Təzyiq yüksələndə hansı qidalardan imtina edilməlidir? - XƏBƏRDARLIQ

14 Mart 2021 21:54
Baxış: 1 115
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Mütəxəssislər yüksək təzyiq halında zərif ağ undan istifadə edilməməsini məsləhət görürlər.

Milli.Az xəbər verir ki, belə məsləhətlər Mayo Klinikasının mütəxəssisləri tərəfindən verilib.

Ağ un məhsulları bu gün çörək, peçenye və və digər məhsulların istehsalında olduqca populyardır.

Klinikanın mütəxəssisləri təmizlənmiş ağ unla hazırlanan məhsullarda zərərli dad qatqısı olduğunu xatırladırlar. Bu cür yeməyə sevgi qan şəkərini və insulinin səviyyəsini artırır, metabolik problemlərə səbəb olur.

Mütəxəssislərin fikrincə, ağ unun şirin dadı olmaya bilər, lakin çox miqdarda zərif şəkərin istifadəsi səbəbindən ortaya çıxan eyni problemlərə səbəb yol açır. (publika.az)

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.