Sağlam qida

DİQQƏT! Badımcanı bu cür bişirməyin, yoxsa...

28 Mart 2023 23:29
Baxış: 5 788
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Usta aşbaz Erdin İbrahim İbrahim badımcan haqqında hər kəsin bilməsi lazım olan bəzi məqamları açıqlayıb.

Milli.Az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazın sözlərinə görə, badımcanın tərkibində C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, maqnezium, fosfor, mis, pəhriz lifi, fol turşusu, kalium var.

Onun sözlərinə görə, badımcan heç vaxt çiy istehlak edilməməlidir:

"Badımcan düzgün bişirilməsə və ya birbaşa çiy istehlak edilərsə, zəhərləyə bilər. Üstəlik, bunun adi qida zəhərlənməsindən bir az daha ciddi olduğunu söyləmək lazımdır. Badımcanın rəngini qorumaq üçün limon, duz və sudan istifadə edə bilərsiniz.

Badımcanları kəsdikdən sonra vaxt itirməyin və soyuq suya qoyun. Üzərinə bir az duz səpin. Bir neçə dəqiqə gözlədikdən sonra badımcanların üstünü limonla yaxşıca ovuşdurun. Bişməzdən əvvəl badımcanları bir neçə dəfə yuyun və səthlərini yaxşıca qurudun. Gözləmədən bişirmə mərhələsinə keçin, əks halda badımcanlar qaralmağa başlayacaq. Badımcanları bir müddət saxlayacaqsınızsa, soyulmuş hissələrinə limon əlavə etməyi unutmayın".

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.