Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Hind qozu" pirojnası

28 Noyabr 2014 07:00
2 Şərh     Baxış: 5 878
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
Milli.Az "hind qozu" pirojnalarının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

1 kq kəsmik
1,5 st. şəkər pudrası
300 q kərə yağı
300 q peçenye
2 x.q. kakao
4 x.q. kokos yonqarı
1 st. qoz
1 banka qatılaşdırılmış süd

Qozu xırdalayın, peçenyeləri ovuntuq halına salın.

Kəsmiyi ələkdən keçirib kərə yağı və şəkər pudrası ilə qarışdırın.

Bu qarışığı 3 yerə bölün: birinə qoz, digərinə peçenye ovuntuğu, üçüncüyə isə kakao əlavə edin.

Birinci qarışıqdan (qozlu) xırda kürə düzəldin. Bunu ikinci qarışıqdan (peçenyeli) düzəltdiyiniz yaymanın içinə qoyub kürə halına salın. Sonra bunu da üçüncü (kakaolu) qarışıqdan düzəltdiyiniz yaymanın içinə qoyub hind qozu forması verin.

Hind qozlarını qatılaşdırılmış südə, sonra isə kokos yonqarına batırın. Kakao tozuna da batırmaq olar.

Nuş olsun!

Resept: vk.com/vk__cook


Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.