Tərkibi:
3/4 st. un
kərə yağı: 140 q - biskvit, 130 q - südlü sufle, 100 q - badamlı sufle, 100 q - qaymaqlı krem üçün
şokoladlı qlazur: 80 q biskvit, 100 q - bəzək üçün
şəkər tozu: 1/2 st. biskvit və 4 ç.q. südlü sufle üçün
6 yumurta
2 x.q. nişasta
1/4 ç.q. soda
yumurta ağı: 3 əd. - südlü sufle və 3 əd. - badamlı sufle üçün
qatılaşdırılmış süd: 3 x.q. - südlü sufle, 3 x.q. - badamlı sufle və 2 x.q. - qaymaqlı krem üçün
1 x.q. quru süd
şəkər pudrası: 1 x.q. südlü sufle, 1/2 ç.q. - badamlı sufle və 2 x.q. qaymaqlı krem üçün
limon turşusu: 1/6 ç.q. - südlü sufle və 1/6 ç.q. badamlı sufle üçün
1/4 ç.q. limon esensiyası
60 q badam
1/2 ç.q. darçın
200 q martsipan
1/2 ç.q. vanilli şəkər pudrası
Şokoladlı qlazur: şokoladı xırdalayın, 4:1 nisbətində kərə yağı ilə qarışdırın. Su hamamında qızdıraraq qarışdırın.
Yağlı-şokoladlı biskvit üçün yumurta ağlarını şəkər tozu ilə çalın, sonra 30 dərəcə C qızdırılmış yağla şokolad qarışığını əlavə edin. Nişasta ilə qarışdırılmış un, soda səpin, yoğurun.
İçinə perqament döşənmiş siniyə töküb hamarlayın. 200-220 dərəcə C qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin.
Südlü sufle: şəkər tozu və suyu vam odda bişirin. Qaynar siropu əvvəlcədən 10-15 dəqiqə çalınmış yumurta ağına isti-isti, nazik axınla əlavə edin, çalmağı dayandırmayın. Çox köpüklənənə qədər çalın.
Sona doğru yumşalmış yağ, qatılaşdırılmış süd, şəkər pudrası, limon turşusu və quru süd qarışığını əlavə edib yenə çalın.
Badamlı sufle: şəkər tozunu su ilə vam odda qaynadın. 15-20 dəqiqə çalınmış yumurta ağına bu siropu nazik axınla, isti-isti əlavə edin. Çalmağı dayandırmayın. Həcmi artmayanadək dayanmayın. Sona yaxın yumşaldılmış yağ, qatılaşdırılmış süd, şəkər pudrası, limon turşusu, badam qırıqları və darçının qarışığını buraya əlavə edin.
Qaymaqlı krem: yağı çalın, sonra tədricən şəkər pudrası, qatılaşdırılmış süd, vanilli pudra əlavə edib daha 7-10 dəqiqə çala bilərsiniz.
Üç yağlı şokoladlı biskvitin aralarına badam suflesi çəkin, soyudun. Formanın içinə südlü sufle tökün. Aralarına badamll sufle çəkilmiş tortu da buraya qoyun. Soyudun.
Soyuducudan çıxaranda tortun üzərini kərə yağı, südlü sufle, martsipan və şəkər pudrası ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Milli.Az
Kulinariya
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
Mətbəx sirləri: "Ad günü" tortu
2 Fevral 2013 07:00
0 Şərh
Baxış: 10 278

DİGƏR XƏBƏRLƏR
-
Almalı yaş keks necə hazırlanır?
-
Kartof püresinə bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT
-
Ən asan "cheesecake" RESEPTİ - 5 addımda hazırlayın
-
Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent
-
Lobyanı tez bişirməyin sirləri: Peşəkar islatma texnikası
-
Düyünü yaxşı bişirmək üçün qazanın qapağını örtmək lazımdırmı?
XƏBƏR LENTİ
-
Paltaryuyana bunu qoyun - Olanlara inanmayacaqsız
-
Tunar buna görə efirdən uzaq düşübmüş
-
Dörd bürc "qaz vurub, qazan dolduracaq"
-
Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur
-
Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır
-
Estetik etdirib özünü tanınmaz hala saldı - FOTO
-
Faydalı bilib hər gün içirik - Qaraciyəri məhv edirmiş
-
Yayın sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırırmış
-
Xırıltı, öskürək, nəfəs darlığı: Bu simptomlara diqqət!
-
"Şəbnəmin hansı "keyfiyyətli" işindən danışırsınız?"
-
Gecə Bakıda "meteor yağışı"nı izləmək mümkün olacaq
-
Nazarbayevin xanımı xəstəxanaya yerləşdirilib
-
Motosiklet və moped sürücülərinin nəzərinə! - VİDEO
-
“Məni Almaniyadan buraxmaq istəmirdilər”
-
İqtisadi tənəzzülə hazır olmalıyıq - AİB prezidenti
-
Günün qoroskopu: Niyyətlərinizi aydınlaşdırın
-
Vüqar Həşimovun bacısına vəzifə verildi
-
Azərbaycan futbolunda ilk - Kişi komandasında qadın məşqçi
-
Rusiyaya getmək çətinləşir - İyunun 30-dan kod alınmalıdır - VİDEO
-
Bu sosial platforma tarixə qovuşdu
-
"Fənərbağça"nın yeni baş məşqçisi sabiq "Qalatasaray"lı ola bilər
-
UEFA Çempionlar Liqasının yarımfinal matçlarını idarə edəcək hakimlər bəlli oldular
-
“Yaxşı edib Orxana Sarayda konsertə icazə verməyiblər”
-
Apple telefonları “böləcək”