Lobyanın bişməsi saatlarla vaxt ala bilər, amma xüsusi bir islatma üsulu sayəsində bu prosesi xeyli sürətləndirmək mümkündür. Bu texnika bişirmə müddətini azaldaraq, prosesi həm asan, həm də effektiv edir.
Milli.Az lobyanı tez bişirmək üçün etməli olduğunuz addımları təqdim edir:
1. Ənənəvi islatmadan imtina edin
Əksər insanlar lobyaları soyuq suda isladır, lakin bu üsul bişirmə vaxtını uzadır. Qaynar su isə yumşalma prosesini sürətləndirir.
2. Gizli islatma texnikası
Addım 1: Lobyaları soyuq su ilə yuyun, üzərinə soyuq su əlavə edib qaynadın.
Addım 2: İlk qaynadıqdan sonra suyunu süzün.
Addım 3: Yenidən qaynar su əlavə edib, bir gecə islatmağa qoyun.
Niyə bu üsul effektlidir?
Bu texnika paxlalarda olan və yumşalmanı çətinləşdirən birləşmələri parçalayır. Bu da onların daha tez bişməsinə kömək edir.
3. Son bişirmə prosesi
- Səhər lobyaların üzərinə buzlu su əlavə edin və zəif odda bişirin.
- Optimal bişirmə vaxtı: Qaynadıqdan sonra cəmi 5-7 dəqiqə.
4. Sodadan istifadə etməyin!
Bir çoxları bişirmə prosesini daha da sürətləndirmək üçün soda əlavə edir, lakin peşəkar aşpazlar bunu qəti qadağan edir.
Soda lobyaları yumşaldır, amma dadını və teksturasını korlayır. Ən yaxşısı, təbii üsullarla yumşaltmaqdır.
Nəticə
- Qaynar su ilə islatma texnikası bişirmə prosesini sürətləndirir.
- Düzgün kimyəvi proseslər sayəsində lobyalar daha tez yumşalır və ləzzətini qoruyur.
- Soda istifadə etmədən təbii üsullarla bişirmək daha sağlam və dadlı nəticə verir.
Bu sadə hiylələrlə lobyaları saatlarla bişirməyə ehtiyac qalmayacaq./lent.az
Milli.Az