Kulinariya

Qarabaşaq yarması necə bişirilməlidir? - 2 vacib qayda

19 İyul 2024 20:40
Baxış: 4 994
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Qarabaşaq yarması ən ideal pəhriz yeməyi hesab olunur. Ancaq bəzi hallarda bu yemək yüksək kalorili də hesab olunur. 

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qarabaşaq yarmasını təhlükəli bir yeməyə çevirən iki ümumi səhvdən qaçmaq kifayətdir. Həmin səhvləri təqdim edirik: 

Qarabaşaq yarmasını südlə bişirmək

Bir çox yemək sevərlər südlü qarabaşaq yarmasını sevirlər. Bu yeməyin olduqca iştahaaçan və maraqlı dadı var. 

Ancaq arıqlamağı planlaşdıran insanlar südlə qarabaşaq bişirməməlidir. Belə olan halda onu adi su ilə bişirmək məsləhətdir. Bu vəziyyətdə yemək əlavə kalori almayacaq.

Qarabaşaq yarmasını duzlu bişirmək 

Ümumiyyətlə, bütün yeməkləri çalışıb az duzlu etmək lazımdır. Ancaq arıqlamağa çalışanlar buna xüsusilə diqqət etməlidirlər. Çünki çox duzlu qarabaşaq artıq çəki yarada bilər və həmçinin, sağlamlıq üçün zərərlidir. 

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.