Kulinariya

Əriklə nə bişirmək olar? - Qonaqlarınızı ovsunlayacaq fransız qəlyanaltısı

10 İyul 2024 19:00
Baxış: 789
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Bu fransızlar olduqca qəribədir. Soğandan mürəbbə düzəldirlər, pendirlə ərik bişirirlər. Ancaq zövqlər haqqında mübahisə etmək olmaz.

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, aşpaz Yuliya Arkhipova ərikləri pendir və bal ilə necə bişirəcəyini söyləyib.

Tələb olunur:

ərik - 8-10 əd.;

pendir  - 50 q;

təbii bal;

qoz.

Necə bişirilir?

1. Ərikləri yuyun, yarıya bölün və tumunu çıxarın.

2. Soba qabını yağlayın və ərikləri yuxarıya baxaraq içərisinə qoyun.

3. Pendiri dilimləyin və ya sürtgəcdən keçirin. Ərik yarılarına doldurun.

4. Pendirin üstünə bal tökün və doğranmış qoz-fındıq səpin.

Əvvəlcədən 200 dərəcəyə qədər qızdırılmış sobada 10 dəqiqə hazır vəziyyətə gətirin.

Pendirli əriklərin şərab üçün əla məzə olduğuna inanılır.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.