Maraqlı

Bu məhsullar BAĞIRSAQ XƏRÇƏNGİNİN riskini artırır. SİYAHI

31 İyul 2021 23:40
3 Şərh     Baxış: 2 179

Böyük Britaniya alimləri aşkar ediblər ki, bəzi qida növləri bağırsaqlarda iltihabın inkişafına səbəb olur ki, daha sonra bu iltihab bağırsaq rərçənginin inkişafına səbəb ola bilər.

Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri 121 000 insanın qidalanmasını araşdırdıqdan sonra belə nəticəyə gəliblər ki, bu kimi qida və içkilər bağırsaq xərçənginin riskini xeyli artırır:

- qırmız ət (xüsusilə qızardılmış)

- heyvanların içlatı

- əla növ un (ekstra)

- şirin içkilər

- alkoqol içkiləri.

Məhz bu məhsulların tez-tez istehlakı bağırsaqda iltihabın inkişafına səbəb olur.

Bəzi məhsullar isə əksinə bağırsaqda iltihabı azaldır və bununla da xərçəngin riskini artırır.  Alimlərin belə məhsulların siyahısını tərtib ediblər:

- yarpaq tərəvəzləri (kahı, ispanaq və s.)

- tünd sarı rəngdə olan tərəvəzlər

- tam taxıllar

- qəhvə (şəkərsiz)

- təbii meyvə şirələri (şəkərsiz).

Milli.Az

Şərh yaz:

3 Şərh:

  • Anonim
    Ruslan · 1 Avqust 10:3210

    Hər iki halda xərçəng riski artır?öz yazdığınızi özünüz oxumusuz ?lənət olsun

    Cavab yaz
    • Anonim
      111 · 1 Avqust 12:4500

      sehv duwub.insan sehv ede biler.bele weylere lenet duwmur.

      Cavab yaz
  • Anonim
    Ruslan · 1 Avqust 10:3310

    Iltihabi azaldır və xərçəng riskini artırır.nece başa düşək bunu,tupoy jurnalist belə məsuliyyətsiz yazılar yazma

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.