Maraqlı

Köp yaradan qidalar hansılardır?

28 Yanvar 2023 23:30
Baxış: 1 091
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

İnsanlarda şişkinliyə ən çox fermentləşdirilə bilən oliqosaxaridlər, disaxaridlər, monosaxaridlər və poliollar qida qrupu səbəb olur.

Bunu terapevt, qastroenteroloq Vera Samsonova deyib.

Mütəxəssis mədə problemlərinə səbəb olan qida komponentlərindən biri kimi laktozanın adını çəkib. Bu maddə daha çox süd, qatıq və qaymaqlı pendirlərdə olur.

Həmçinin, buğda və çovdar toxumlarında, paxlalı bitkilərdə, sarımsaq və soğanda olan çoxlu sayda oliqosaxaridlərin istifadəsi də narahatlığa səbəb olur.

Bununla yanaşı, bir çox meyvə və tərəvəzlərdə, şirniyyatlarda, xüsusən də əncir, manqo, xurma və balda olan monosaxaridlər də köp yaradır.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.