Maraqlı

Bu qidanı yeməyənlərdə qan qatılaşır - Cəmi 1 ərzaq

8 Noyabr 2022 20:35
Baxış: 1 293
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Həkim cəmi bir ərzağın çatışmamasının laxtalı qanın səbəbi ola biləciyini deyib.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, akademik Mixail Kutuşov qidada kifayət qədər zülalın olmamasının qana təsir etdiyini açıqlayıb.
"Əgər gündəlik qidalanmada zülal azdırsa, qan laxtalanır. Məsələn, insan uzun müddət ət və yumurta yemirsə.

Zülal bu qidalarda var: toyuq, balıq, kəsmik, mal əti.

Eləcə də qan laxtalanmasından qoruyan vərdiş yuxudan oyanan kimi ilıq su içməkdir.

Gün ərzində otaq temperaturunda su içməyə vərdiş etsəz, qan duru olur, qanda toksinlərin miqdarı azalır".
Heç olmasa gündə 1-2 ədəd yumurta yeyin.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.