Sağlamlıq

Dönər xərçəng yarada bilir - SƏBƏB

21 İyun 2020 18:49
0 Şərh     Baxış: 1 748
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu Türkiyənin "Gida Mühendisləri Odası"nın açıqlayıb.

Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.

"Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır", - deyə bildirilir.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.