Səhər yeməyində şirin yoqurt, kolbasa və ya şəkərli taxıl məhsulları yemək xərçəngə tutulma riskini artırır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə dietoloqlar xəbərdarlıq edib.
Səhər yeməyində niyə yoqurt, kolbasa və taxıl məhsulları yeməməlisiniz?
Dietoloqların izah etdiyi kimi, şirin dənli bitkilər və yoqurtda çoxlu şəkər var ki, bu da artıq çəkiyə səbəb olur.
Artıq çəki də öz növbəsində xərçəngə səbəb ola bilər.
Kolbasalara gəlincə, onların tərkibində zərərli əlavələr var ki, bu da xərçəngə səbəb ola bilər.
Dietoloqlar səhər yeməyində tərəvəz, meyvə, giləmeyvə və tam taxıl məhsulları yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun