Sağlamlıq

Ən zərərli kolbasa AÇIQLANDI

22 Fevral 2024 21:07
Baxış: 1 856
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Mütəxəssislər orqanizm üçün ən zərərli kolbasanı açıqlayıblar.

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisilərin fikrincə, demək olar ki, bütün kolbasa növləri sağlamlıq üçün təhlükəli hesab olunur. 

Məhz bu səbəbdən kolbasa alarkən bir neçə nüansa diqqət etmək lazımdır.

Rəng

Kolbasada qeyri-təbii parlaq bir kölgə olmamalıdır. Rəngi solğun çəhrayı olmalıdır. Bununla belə, nəzərə almağa dəyər ki, hətta yüksək keyfiyyətli kolbasalarda natrium nitrit (E250) kimi əlavələr var ki, bu da məhsulu alıcı üçün daha cəlbedici edir.

Qablaşdırma

Kolbasa qabığı quru və elastik, qiymə ilə sıx bitişik olmalıdır. Qablaşdırmada qabarıqlıq, ləkə və ya deformasiya kimi heç bir qüsur əlamətləri olmamalıdır.

Hisə verilmiş kolbasa "ağır" məhsul hesab olunur və buna görə də tez-tez və ya çox miqdarda yeyilməməlidir. Bundan əlavə, çox vaxt quru və hisə verilmiş kolbasalara çoxlu miqdarda zərərli maddələr əlavə olunur.

Kəsmə

Kəsmə quru, hamar və vahid olmalıdır. Ətdə sarımtıl və ya qəhvəyi sahələrin olması məhsulun keyfiyyətsiz olduğunu göstərə bilər.

Tekstura

Hisə verilmiş kolbasa sıx və sərt olmalıdır, əgər ət çox yumşaqdırsa və ya barmaqlarınızla asanlıqla qırışırsa, bu keyfiyyətsiz məhsulu göstərə bilər.

Tərkibi

Kolbasa nə qədər az olsa, bir o qədər keyfiyyətli olar. Qablaşdırmada məhsulun hazırlanması prosesini sürətləndirmək üçün istifadə edilə bilən qlüko-delta-lakton (E575) kimi əlavələrə diqqət yetirməlisiniz.

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.