Banan qan təzyiqini aşağı salmaq üçün əla qəlyanaltıdır. Bu meyvə kaliumla zəngindir, natriumun orqanizmə təsirini azaldır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə tibb elmləri doktoru Brittani Dann danışıb.
Bir qidalanma mütəxəssisinin fikrincə, kiçik bir bananda təxminən 422 mq kalium var ki, bu da tövsiyə olunan kalium və maqnezium qəbulunun təxminən 9% -ni təşkil edir.
Kalium və maqnezium elektrolitlər yaradan vacib minerallardır. Bu təsir xüsusilə məşqdən sonra əzələ spazmlarının qarşısını almaq və daha az yorğun hiss etməmək üçün faydalıdır. Bundan əlavə, banan qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən qidalarla zəngindir.
Dietoloq vurğulayır ki, bananı müxtəlif üsullarla qida rasionuna daxil etmək olar. Onları smuzilərə əlavə etmək, qatıq üzərinə qoymaq, çörəklə birlikdə və təklikdə yeyə bilərsiniz.
Milli.Az