Kulinariya

Badımcan turşusunun hazırlanma qaydası

6 Sentyabr 2020 16:22
Baxış: 3 426
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Bu dəfə sizə badımcan turşusunun hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

Lazım olan ərzaqlar:

Badımcan

Sarımsaq

Kök

Cəfəri

Duz

Sirkə

Hazırlanma qaydası:

Badımcanları aypara şəklində doğrayın. Üzərinə duz səpib acı suyunun çıxmasını gözləyin. Suyu çıxandan sonra badımcanları sıxıb başqa bir qaba qoyun. Üzərinə kökü doğrayın. Sarımsaqları soyub, üç-dörd yerə bölün və əlavə edin. Bir dəstə cəfərini də doğrayaraq qarışığa qatın. Yaxşı-yaxşı qarışdırdıqdan sonra duz əlavə edin. Daha sonra şüşə qablara yığmağa başlayın. Yarısına çatdıqda sirkə töküb yenidən davam edin. Ağzını bağladıqdan sonra soyuducuya qoyun. Bir həftə sonra artıq ət yeməklərinin yanında ailə üzvlərinizə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

Məqaləyə dair fotomateriallar:

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.