Kulinariya

Heyva marmeladının hazırlanması - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

9 Oktyabr 2019 23:10
12 Şərh     Baxış: 2 252

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə "Ağababa Ağababa" adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla heyva marmeladının necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.

Tərkibi:
1,8 kq heyva, 900 qr şəkər tozu, 1 çay qaşığı darçın, 1/3 çay qaşığı mixək, 1 xörək qaşığı bal

Hazırlanma qaydası:
Heyvanın qabıqlarını və özəyini təmizləyirik. Təmizlədiyimiz heyvaları bir qaba, qabığını və özəyini isə digər qazana əlavə edirik. Qabıqların üzərinə çıxana qədər su əlavə olunur ki, suyun içində yumşalsınlar. Sonra həmin su süzülüb doğranmış heyvanın üzərinə tökülür. Daha sonra üzərinə çıxana qədər yenidən su əlavə olunub yumşalana qədər bişirilir. Sonra blenderlə əzib tamam yumşaldırıq. Daha sonra darçını, mixəyi, balı və şəkər tozunu əlavə edib ocağa qoyuruq. Təxmini 2 saata qədər zəif odda tez-tez qarışdırmaq şərti ilə bişiririk. Onu da qeyd edək ki, zövqə görə içərisinə müxtəlif çərəz əlavə etmək olar. 2 saat bişirdikdən sonra ocaqdan götürürük. Daha sonra sobanın listinə yağlı kağız çəkib marmeladı üzərinə töküb yayırıq. Üzərinə kağız çəkib qoyuruq 2 gün bərkisin. Hər gün çeviririk ki, hər üzü qurusun. Sonra doğrayıb servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

12 Şərh:

  • Anonim
    Esra Ibrahimli(Samaxi) · 9 Oktyabr 23:1230

    Əlaaaa men heyva xoslayiram ceminde özünde murebbesinde her halin xxoslayiram ıtrin dəəə mh h mh beh behhh qeseng görunur.

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 9 Oktyabr 23:3420

      Əsra, o vaxtı keks bişirəcəkdin, onun axırı nə oldu))..??..Mərak etdim gecə vaxtı))..

      Cavab yaz
      • Anonim
        Esra Ibrahimli(Samaxi) · 9 Oktyabr 23:4730

        2 defeden sonra 3-cude alindi indi rahat bisire bilirem ..Dadli cixdi.))

        Cavab yaz
  • Anonim
    ♥️Ebru♥️ · 9 Oktyabr 23:2140

    Ne qeseng gornusu var:)Paxlavaya oxsadi.Cayla qeseng geder:)).Heyva xoslayiram.Yanin mutleq qozda qoyun:))

    Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 9 Oktyabr 23:3610

    Dadlı olar yəqin ki.. Xanımın əl işləri qəşəngdir, ancaq ki, çox danışır və çox vaxtı da yemək mövzusundan kənara çıxır, geri qayıdınca adamın ürəyi üzülür)..

    Cavab yaz
    • Anonim
      ♥️Ebru♥️ · 9 Oktyabr 23:5130

      Asi axsamin xeyir.Esranur xanimdan xeberin var?Nenesi necedi??

      Cavab yaz
    • Anonim
      Ulya · 10 Oktyabr 06:5712

      Mən ona görə izləyicilikdən çıxdım. Bir resepti deyənə kimi ürəyim üzülürdü ))))

      Cavab yaz
  • Anonim
    Ulya · 10 Oktyabr 06:5712

    Yenə heyva? ((((

    Cavab yaz
    • Anonim
      // · 10 Oktyabr 10:0940

      İndi sənə görə hec nə paylaşmasınlar? Onu yemirəm bundan xoşum gəlmir filan bəşməkan.Onun bizə nə dəxli var?

      Cavab yaz
      • Anonim
        Ulya · 10 Oktyabr 12:1720

        Ölkədə söz azadlığıdır. Mən də öz fikrimi bildirirəm. Kimsəni acılamıram, təhqir etmirəm, söymürəm. Xoşun gəlmir oxuma şərhlərimi

        Cavab yaz
      • Anonim
        =)) · 10 Oktyabr 12:3210

        indi kimsə hisslərlə bağlı fikirini bildirməsin ki , böyük həvəslə gəlib kiməsə lazım olmayan fikirini bildirəcəksən ? Bəs Sənə nə dəxli var axı?!

        Cavab yaz
        • Anonim
          // · 10 Oktyabr 12:5911

          Bəs niyə girdin araya? Gülə gülə özünə lazım olanı yaz cıx!!

          Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.