Maraqlı

Qəhvəyə şəkər əvəzinə nə əlavə etmək olar?

13 Avqust 2022 11:15
0 Şərh     Baxış: 514
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Hər səhər qəhvə içərək günə başlamağın müsbət və mənfi cəhətləri var. Bu içkiyə şəkər qatmaq isə orqanizmə əlavə bir yük də yükləmiş olur. Lakin qəhvənin acı dadını sevmir və ona az da olsa şəkər əlavəsi qatmaq istəyirsinizsə, sizə tövsiyələrimiz olacaq.

Milli.Az Axşam.az-a istinadən qəhvənin içinə qata və ya onunla birgə istehlak edə biləcəyiniz şəkər əvəzedicilərini təqdim edir.

Kokos şəkəri

Ağ şəkərlə müqayisədə daha sağlam alternativdir. Tərkibində streslə mübarizə aparan və enerji verməyə kömək edən B1, B2, B3 və B6 vitaminləri, həmçinin yağ turşuları, xüsusən də bədənin metabolik funksiyalarına kömək edən qlutamik turşusu var. Bundan əlavə, Hindistan qozu qan qlükozasında kəskin artım yaratmır.

Ağcaqayın şərbəti

Bu şərbət sink (güclü toxunulmazlığın və hüceyrələrin bərpası üçün zəruridir) və maqneziumla (orqanizmdə elektrolit mübadiləsinin və zülal sintezinin düzgün mübadiləsini təmin edən vacib mineral) zəngindir və kokos şəkəri kimi aşağı glisemik indeksə malikdir. .

Bal

Bal antioksidantların - fenolik turşuların və flavonoidlərin mənbəyidir. Onlar hüceyrələrin sərbəst radikalların zədələnməsindən etibarlı qorunmasını təmin edir, dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır və qocalma prosesinin qarşısını alır. Təbii balın tərkibindəki aktiv maddələr xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ürək əzələsini gücləndirir. Lakin bal isti ilə reaksiyaya girdikdə bu xüsusiyyətlərini itirir. Ona görə də onu qəhvənin içində qarışdırmadan qaşıqla birlikdə yanaşı istehlak etmək lazımdır.

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.