Maraqlı

Şaftalının ürəyə təsiri - Qabığını soyub yeyin

11 Avqust 2022 23:30
0 Şərh     Baxış: 931

Müntəzəm olaraq mövsümündə təzə şaftalı yemək immun sistemi möhkəmləndirir, dərini bərpa edir.

Milli.Az bakupost.az-a istinadla xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Yelena Solomatina məlumat verib.

"Şaftalıda olan lif və pektinlər, bütün sistem və orqanların işinə müsbət təsir edir.
Şaftalıda çox miqdarda beta-karotin var, o gözlərə təsir edir.

Eləcə də şaftalı bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırır. Onun lifləri tez həll olub əriyir, bağırsaqlardan ağır metal və duzları çıxarır.
Qanda xolesterini salır, ürəyin normal işini bərpa edir".

Həkim məsləhət görür ki, şaftalının qabığını soyub yeyin.

"Ola bilər qabığında yad maddələr, pestisidlər olsun.

Çox şirin şaftalıları şəkər xəstələri yeməsin. Eləcə də mədəsində yara olanlara olmaz".

Milli.Az

13,99%-dən 40 000 AZN-dək zaminsiz, komissiyasız KREDİT
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.

Global site tag (gtag.js) - Google Analytics