Sağlamlıq

Alimlər: Dondurulmuş ərzaq məhsullarından koronavirusa yoluxma ehtimalı...

24 Avqust 2020 07:48
Baxış: 1 837
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Alimlər təsdiqləyirlər ki, dondurulmuş ərzaq məhsullarından koronavirusa yoluxma ehtimalı mövcuddur. Bunu "Rospotrebnadzor"un Mərkəzi Elmi-Tədqiqat Epidemiologiya İnstitutunun Molekulyar Diaqnostika Mərkəzinin eksperti Denis Buxantsev də təsdiqləyib.

Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, onun sözlərinə görə, dondurulmuş qida vasitəsilə COVID-19-a yoluxma şansı az öyrənilib. Lakin sayca az aparılan eksperimentlərin nəticələrinə görə aydındır ki, belə ehtimal mövcuddur. D.Buxantsev qeyd edib ki, laboratoriya tədqiqatlarının nəticələri real həyatda baş verənlərdən ciddi şəkildə fərqlənə bilər.

Bundan əvvəl Sinqapurdan olan tədqiqatçılar xəbərdarliq etmişdilər ki, dondurulmuş ərzaqlarda koronavirus bakteriyaları uzun müddət ərzində salamat qala bilir.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.