Sağlam qida

Ağ düyünün FAYDALARI

18 Mart 2023 19:22
Baxış: 817

Düyü zəngin karbohidrat mənbəyidir.

Milli.Az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, ağ düyü vaxtaşırı qida rasionuna daxil edilməlidir, çünki bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

Dietoloq Loren Manakerin dediyinə görə, məhsulun tərkibində sümük sağlamlığı üçün çox faydalı olan manqan var. O, həmçinin orqanizm üçün "yanacaq" sayılan çoxlu miqdarda karbohidratların mənbəyidir. Tez-tez düyü istehlakı enerjini bərpa etməyə kömək edir, letargiyanı azaldır.

Bundan əlavə, ağ düyünün bir çox sortları B vitaminləri ilə zənginləşdirilmişdir ki, bu da bədəndəki enerjinin lazımi səviyyədə olmasına məsuldur.

Bununla belə, metabolik sindromla - piylənmə ilə əlaqəli metabolik pozğunluqla qarşılaşmamaq üçün ondan sui-istifadə etməməlisiniz.

Milli.Az

5 ilədək dəyişməz 14%-dən zaminsiz, komissiyasız 40 000 manatadək kredit
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2023 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.

Global site tag (gtag.js) - Google Analytics