Milli.Az "Ağababa Ağababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.
Ərzaqlar
Xəmiri üçün:
200qr un (200 qr-lıq stəkanla 1,5 stəkan)
120qr yağ
60qr şəkər tozu (2 xörək qaşığı dolu 1 xörək qaşığı silə)
1 balaca yumurta
1 çimdik duz
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 bağlama şəkərli vanil
İçliyi üçün:
400qr albalı
1 limonun suyu
5 xörək qaşığı şəkər tozu (zövqə görə artıra bilərsiniz)
250qr albalı şirəsi
30qr qarğıdalı nişastası (2 xörək qaşığı) unla da əvəz edə bilərsiniz.
Üzəri üçün ovuntu:
140 qr un (200qrlıq stəkanla 1 stəkan təpələmə dolu)(200qr un da götürə bilərsiniz əgər qoz yoxdursa)
60qr qovrulub üyüdülmüş qoz
70qr şəkər tozu
100qr yağ
1 bağlama şəkərli vanil
Qabın ölçüsü 26 sm.
160 dərəcəli sobada 60 dəqiqə bişir.
Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Milli.Az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz
Milli.Az