Kulinariya

Badımcan turşusunu belə hazırlamısız? - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

25 Oktyabr 2019 20:29
5 Şərh     Baxış: 2 929

Milli.Az Lent.az-a istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə "Tamilla Babayeva" adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla badımcan turşusunun necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.

İçindəkilər:
2 kq badımcan, 300 qr şirin bibər (qırmızı, yaşıl istəyə görə), 3/2 hissə baş sarımsaq, sirkə, acı bibər zövqə görə, duz.

Hazırlanma qaydası:
Badımcanları yuyuruq, sonra saplaqlarını qısaldırıq. Orta hissəsini bir qat soyub azca kəsirik. Qazana 2 litr su və 5 xq duz əlavə edib, qaynadırıq. Su qaynara düşəndə badımcanları əlavə edirik. İstədiyiniz yumşaqlıqda qaynadıb, ocaqdan götürün. Daha sonra süzgəcə yığıb, üzərinə ağır əşya qoyub, bir gün saxlayırıq ki, acı suyu çıxsın.

İçlik üçün bibərləri, sarımsaqları təmizləyirik və doğrayırıq. Sonra nanəni, kərəvizi, cəfərini yuyub, təmizləyib, xırda-xırda doğrayırıq. Daha sonra 1 xq duz, 2/1 st sirkə əlavə edib qarışdırırıq. Sonra içliyi badımcanların içərisinə əlavə edirik. Badımcanların içərisini doldurduqdan sonra sterilizə olunmuş bankalara sıx-sıx yığıb üzərinə balonun yarısına qədər sirkə və su əlavə edirik. Sonra 1 xq yarım duzu, 2/1 xq şəkər tozunu, isti suda həll edib üzərinə tökürük. Qapağını möhkəm bağlayıb sərin yerdə saxlayırıq.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

5 Şərh:

  • Anonim
    Zuni · 25 Oktyabr 20:3212

    Qiwin vaz gecilmezi,olmazsa olmazi.Beh beh beh.Cox sevirem bu tutmani elecede,ici doldurulmuw biber tutmasinida.

    Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 25 Oktyabr 20:4240

    Bizdə badimcanın sezonu qurtardı..Mənim nanə qurusu ilə hazırlanan forması xoşuma gəlir...Bəzi adamlar yerkökü də əlavə edir..Ancaq mən təkcə nanə qurusu, sarımsaq acı istiotla hazırlayıram, başqa əlavələrdən xoşum gəlmir)..

    Cavab yaz
  • Anonim
    Esra Ibrahimli(Samaxi) · 25 Oktyabr 20:4542

    Menim nefsim cekmedi xoslamiram Tutmalardan bir dene qirmizi pomidorr axxx sinyorr Pomidorrr .Aşnan,kartof pürəsiynen tutma pomidoru somuranda suuuuşşşşşşşşşssssşşş lezzet edirr

    Cavab yaz
  • Anonim
    ♥️Ebru♥️ · 25 Oktyabr 20:5280

    Tursuyla ara yaxsidi hedda eladi:)Badimcan incimesin ozunu yox,icindeki erzaqlari beyenirem:)).Yarpaq dolmasiyla ne geder beh-beh))

    Cavab yaz
  • Anonim
    Mahir · 25 Oktyabr 21:5233

    Bu badimcan tursusuna yox, badimcan dolmasina benzeyir.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.