Kulinariya

Ətli doğramac - Kişilər çox bəyənir - RESEPT

22 May 2019 22:29
3 Şərh     Baxış: 2 444

Yay gələndə göyərtili qatıqlı, xiyarlı doğramac yay şorbası kimi gündə hazırlanır.

Amma doğramac, rusların okroşka dedikləri bu təamın onlarla fərqli növü var.

Ukrayna və Rusiyada onu mal ətindən hazırlayırlar. Çox dadlı, tutumlu, xüsusən kişilərin sevdiyi növdür.

Milli.Az medicina.az-a istinadən ətli doğramacın reseptini təqdim edir:

Ərzaqlar:

Mal əti - 200 qr
Kartof - 2 ədəd
Qırmızı turp - 4 ədəd
Xiyar - 1ədəd
Yumurta -2 ədəd
Yaşıl soğan, şüyüd, cəfəri - Yarım dəstə hərəsindən
Qatıq, xama
Su - 1 stəkan
Duz, istiot

Hazırlanması:

Ət, yumurta, kartof suda bişirilir, soyudulur. Ət ya kubik doğranılır, ya da didilir. Xiyar qabığı soyulur, qırmızı turpla birgə xırda kub doğranılır. Göyərtilər xırdalanır. Hamısı bir qabda birləşdirilir, duz, istiot səpilir. Ayrıca qatıq qarışdırılır, üzərinə 1 stəkan su alınır və xama qatılır. Ərzaqlar bura əlavə olunur, taxta qaşıqla bir iki dövr qarışdırılır. 

Ruslar bunu soyuq kvasla hazırlayır. Ortasına xama qoyur.

Çox dadlıdır, bütün ailə üçün doyumludur.

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

3 Şərh:

  • Anonim
    asi · 22 May 23:3010

    Mən bu reseptdən hazırlayıram yayda..Dadlı olur..Amma yumurta və turpu siyahıdan çıxardıram, əlavə etmirəm).. Ruslar bu yeməyi kvas və qaynanmış kolbasa ilə də hazırlayırlar...

    Cavab yaz
    • Anonim
      Melek b · 22 May 23:4711

      He Asi turpu.yumurtani cixartdiqda dadli alinir

      Cavab yaz
  • Anonim
    Anonim · 22 May 23:3800

    Kartof,yumurta ve turpu siyahidan cixarmaq lazimdi

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.