Kulinariya

Südlü göbələk şorbasının hazırlanma qaydası - RESEPT

29 Aprel 2019 07:00
46 Şərh     Baxış: 2 298

Südlü göbələk şorba hazırlamağın qaydasını bilirsiniz?

Milli.Az medicina.az-a istinadən ləzzətli göbələk şorbasının reseptini və hazırlanma qaydasını təqdim edir. 

Tərkibi

250 qram göbələk

1 ədəd ortaboy kökü

2 yemək qaşığı un

2,5 su bardağı süd

6 stəkan su (göbələk və yerkökü bişirilməsi)

4 qaşıq duru yağ

Duz, istiot

Yarım yemək qaşığı kərə yağı

1 çay qaşığı istiot

şüyüd  

Hazırlanma qaydası

Əvvəlcə göbələyi yaxşıca yuyun və xırda-xırda doğrayın. Daha sonra yerkökünü rəndələyib, 3 qaşıq duru yağda qovurun. Rəngi biraz dəyişəndən sonra 2 stəkan su töküb, 5 dəqiqə bişirin. Digər tərəfdən, 2 yemək qaşığı unu bir yemək qaşığı maye yağda qızılı rəng olana kimi qovurun. Başqa qazana qovrulmuş unu əlavə edin, 4 su stəkanı və 2,5 su stəkan süd əlavə edib, unu yumşaldın. Qaynadılmış yerkökünü və göbələyi qarışdırıb bişirin. Duz və istiot əlavə edin. Şorbanız qatı olsa, su və ya süd əlavə edə bilərsiniz. Üzəri üçün kərəyağını əridin, istiot əlavə edin və şorbanın üzərinə tökün. Süfrəyə verməzdən əvvəl kəklikotu qurusunu şorbanın üzərinə ovuşdura bilərsiniz. Bəzək kimi şüyüd yarpaqlarından da istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

46 Şərh:

  • Anonim
    asi · 29 Aprel 08:4910

    Göbələk şorbasını xoşlayıram, amma bu formada yox, öz bişirdiyim formada).. Göbələk sezonunda hazırlayıram..Biz tərəfdə çoxlu göbələk olur, cürbəcür). Meşədən yığıb satırlar.. Lisiçka adlanan göbələyin şorbasını dadlı olur.. Birdə rusların rıjik dediyi göbələk çox dadlıdı, bəlkə də göbələklərin ən dadlısıdı..Ondan bişən şorba da çox dadlı olur..)..

    Cavab yaz
    • Anonim
      ❤️Ebru❤️ · 29 Aprel 09:4221

      Sabahin xeyir asi necesen??Gozun aydin tebrikler seyfeni yenileyibler uzun muddetden sonra:))Hemise metbexinde sesin gelsin.Yeqin bir tort bisirersen cayini icerik??))).

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 29 Aprel 10:2100

        Salam Ebru, şükür..Sən necəsən??. Bu gün elə sevindim ki, səhifəyə görə..Millidə sevdiyim iki səhifədən biridi və mənə doğma səhifədi))..Milli mənim səhifəmi hər gün yeniləsin, mən sizə tort da bişirərəm, hər şey də))..Amma arada kömək etməyiniz şərtdi, məni çox yormayasız)).

        Cavab yaz
    • Anonim
      Daglı · 29 Aprel 09:5010

      Salam,asi,Ebru xanımlar. Asi, sənin rayonundan qayıdıram, o bişirdiyin göbələk supundan bir pors da mənə, zəhmət olmasa.

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 29 Aprel 10:1810

        Salam Dağlı..Adam qayıdanda deyər??.. Gedəndə xəbər edəydin, bəlkə bir sözüm olacaqdı)..Səhifənin yenilənməsi münasibəti ilə kimin ürəyi nə istəsə bu gün məndəndi).. Sənə də göbələk şorbası).. Bilmirəm bəlkə də yemisən, Rusiyada çox olan adam kimi..Rusların duzlu göbələyi ən azı duzlu xiyarları qədər dadlı olur)..Şorba ilə birlikdə ikram edə bilərəm)..

        Cavab yaz
        • Anonim
          Daglı · 29 Aprel 10:3710

          Çox sag ol,asi, sizli-bizli ellərin qadınları bişirdiyi dadlı yeməklərdən dünyanın heç yerində yoxdur. Yazılanları oxuyanda yadıma rusların göbələklə bişirdiyi yeməklər düşmüşdü inan). Bizim evdə də tez-tez bişirilir, Noxçisayagı bişirilir, dadlı olur.

          Cavab yaz
        • Anonim
          asi · 29 Aprel 10:4700

          Elədir, bizim mətbəx unikaldı, həm dadı, həm çeşidi, həm də əziyyəti sarıdan).. Yeməklərimiz xüsusi diqqət və zəhmət tələb edəndi, nazı ilə oynamasan istənilən dadı vermir).. Amma rus mətbəxi sadədi, ərzaqları hamının ala biləcəyidi..Bəzi yeməkləri daimi menyuya daxil etmişəm)). Donuz ətini mal əti ilə əvəz edib.

          Cavab yaz
  • Anonim
    Daglı · 29 Aprel 10:4520

    asi, bu arada dünən sizin kəndin qəbristanlıgına getmişdim, sənin də Atanın ruhuna dualar oxuduq, Allah Atana rəhmət eləsin, tanısaydım ziyarət edərdim mütləq

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 11:0110

      Çox sağ ol, dua oxuyan hər kəsin dünyadan köçənlərinə rəhmət..Ziyarət etmiş hesab elə, yada salmaq özü bəsdir..Yolun düz kənarındakı seçilən, çardaqlı ər-arvad məzarının tuşunda biraz aşağı tərəfdədi..

      Cavab yaz
      • Anonim
        Daglı · 29 Aprel 11:3510

        Amin. Mən Surələri bir çox həcilərdən düzgün oxuyuram, asi. Sadəcə həci deyiləm, çünki şoubiznesin qızıarından ehtiyat edirəm, həci olmuram)

        Cavab yaz
        • Anonim
          asi · 29 Aprel 12:0210

          Ən salamatı odur).. Sora Xoşunun dilinə düşərsən, Millidə qınaq obyektinə çevrilərsən)..

          Cavab yaz
          • Anonim
            Daglı · 29 Aprel 13:0400

            Hə Vallah, nəyimə lazım?) Hələ heç gecəni yatıb, səhər oyanmamaq qorxusu da var)

            Cavab yaz
            • Anonim
              asi · 29 Aprel 13:4110

              Qorxu pis şeydi)).. Elə bir şey olsaydı, təsəvvür eləyirəm Əsranurla birləşib səni necə ağ yuyub qara sərərdik xəbərlərdə)..yatıb durmamaq şükürlü olardı)..

            • Anonim
              Daglı · 29 Aprel 14:2900

              Allah, məni sizin müzakirənizə verməsin)

  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 13:2900

    Asi, milli qisqandi mence, esidende ki, artiq sen sehife acmisan. Gobelek dolmasi yemişem. Ve birde salatlarda. Şorbasini yememişem amma. Bu turklerin kremali mantar şorbasi kimidi.

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 13:4500

      Yüz faiz)).Burda görüb bişirdim artıq, paylaşacam birazdan..Mən meşə göbələklərindən bişirirəm, amma salatda istifadə etmirəm onlardan). Salata mağazadakı şampinyonlar yaxşıdı..Bu da düz deyirsən kremalı şorba kimidi..Amma qaymaq əvəzinə süd istifadə ediblər..Heç hazırlamamışam krem şorba.Nəsə mənim yemək tərzimə uyğun deyil)..

      Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 13:5100

      Papatya, nə vaxtı hazırladığım yeməklərin, tort şirniyyat filan hamısının qəşəng şəkillərini çəkib yığırdımki guya səhifənin adını dəyişib paylaşam..Xeylaq da hazırlayıb şəkil yığmışdım).. Amma necə oldusa kart xarab oldu bütün şəkillərim məhv oldu, öz şəkillərimiz də..Onda elə pis olmuşdum.Həvəsdən düşdüm..Bir iki həftə sora köhnə kartları bir bir axtarıb nə vaxtsa maraq üçün çəkib saxladığım şəkilləri yığdım bir yerə başladım paylaşmağa..Indi iki həftə olar səhifəni işlədirəm..Hələki izləyən azdı, çoxunu da instaqram silir ))..

      Cavab yaz
      • Anonim
        Papatya · 29 Aprel 14:0900

        Artiq bişirmisen? Halaldi sene. Zireksen.)Kartin yanmaği basima gelib) heç yaxsi hiss deyil. Bir anliq şok effekti verir:) asi bacimin da sehifesi var. Senden yaxsi olmasin, o da qurmandi. Paylaşir bisirdiklerin. Bir defe musait yer olanda sene deyerem adin.

        Cavab yaz
        • Anonim
          asi · 29 Aprel 14:2000

          Hə bişirdim də yedik də)). Özdə başqa nahar hazırlamışdım). Buranın təsirindən göbələk şorbasını da əlavə elədim..Amma heç şəklin çəkmədim, demişdim paylaşaram). Balaca məktəbdən gəldi, sonra rəsmə gedəsiydi.başım qarışdı ona çəkmədim). Arada işarə edərsən taparam, yadından çıxmasın)..Ya mən deyərəm..

          Cavab yaz
          • Anonim
            Əsranur · 29 Aprel 16:0300

            Bayy..Asi,təbrik edirəm-səhifən yenilənib.Asi,mənim instaqramdan başım çıxmır,gülmə.İnan ki,qıza sual verməkdən yoruluram.Nəsə instaqramı hələ başa düşə bilmirəm.Amma,səni izləyəcəyəm,atarsan mənə adresini:)Göbələk supunu isə smetanda bişirirəm,çox qəşəng çıxır.Bu dəfə belə hazırlayaram.Bircə,o şüyüdlə aram yoxdur da..

            Cavab yaz
            • Anonim
              Papatya · 29 Aprel 16:4900

              Baci, evveller Ulviyye xanim vardi. Daha çox o reseptler vererdi saytda. Sualimiz olanda cavablandirirdi. Daha yoxdur deyesen. Sen hansi gobelek alirsan baci? Asi deyen novler bizim marketlerde olur?

            • Anonim
              asi · 29 Aprel 17:1700

              Papatya, bizim də bir moder bacımız var idi, o da yaxşı qız idi, bəlkə o imiş)..Ad gününü qeyd edərdik burda, hərdən cvb yazardı).. Mən dediyim göbələklər biz tərəfdə meşədə bitir yayın axırları, payızda..Marketlərdə bilmirəm olur ya yox..Sarı rəngli göbələklərdi)..

          • Anonim
            asi · 29 Aprel 16:5600

            Axırki məni də təbrik edən oldu))..Məni izləməsən də nə bişirdiyimi onsuzda bilirsən)).. Biz də göbələk şorbasını smetanla yeyirik. Yəni bişəndən sonra kim istəsə öz qabına smetan əlavə edib elə yeyir)...Amma smetanda bişirməmişəm..Smetanla göbələyin birlikdə podlivasını bişirirəm..Dadlı olur..

            Cavab yaz
            • Anonim
              Əsranur · 29 Aprel 18:0000

              Papatya,marketlərdə satılan adi göbələklər (şampinyon)varaaa,onlardan bişirirəm.Qəşəng çıxır.İndi mərci şorbası bişirdim rahat üsulla.Mərcini yudum,kartof,köklə birlikdə üstünə hazır bulyon əlavə edib bişirdim.Kənarda soğan kərə yağında qovurdum,üstünə acı bibər salçası,şirin bibər salçası,pomidor salçası töküb qovurdum.Onu da tökdüm mərcinin üzərinə.Hamısını blenderdən keçirib,üstünə quru nanə töküb,altını söndürdüm.Vəssalam.Əvvəllər kök,kartof qatmazdım.Soğana un əlavə edərdim qovuranda.Bu,lap dadlı olur.Bulyonu da demişəm sənə-mən hinduşka-toyuq bulyonunu balaca kulyoklara töküb,dondururam.Belə yeməklərdə açıb tökürəm qazana.Olur fulun fulu:)))

            • Anonim
              Əsranur · 29 Aprel 18:0000

              Asi,o pavidla maraqlı gəldi.Onu mənim qulağıma deyərsən.

            • Anonim
              Daglı · 29 Aprel 18:2800

              Əcəb ətirli yeməklərdi,agzım sulandı. Oglumla danışırdım indi telefonda, deyir sənə qreçka bişirirlər evə gəlmə bu gün, zəhləsi gedir mənə pəhriz yeməyi hazırlananda)

            • Anonim
              asi · 29 Aprel 18:2900

              Bayaqdan fikirləşirəm ki, görəsən podliva-povidlanı mən səhv yazmışam yoxsa sən))).. Olsun podliva-pavidla, sevdim bu adı)).. Qulağını bəri gətir yazım eşit)).. Bu podliva-pavidla daha çox toyuq əti ilə dadlı olur..Toyuq ətini xırda doğrayıb ayrıca ya qaynadırsan yada yağda qızaran fason bişirirsən..Göbələyi də ya qaynadırsan ya qızardırsan, hansı cür xoşlayırsan.. Sonra soğanı doğrayırsan göbələk və toyuq əti ilə birlikdə qovurursan, duzun istiotun vurursan..Axırda da məsələn 4 nəfərlik hazırlayırsansa 200 qramlıq balaca smetanın biri əlavə edirsən içinə qarışdıra-qarışdıra smetanla bir dəfə qaynadıb götürürsən.Çox qatı olsa, üstə biraz bulyon və ya su əlavə elə..Sonra da tökürsən makaronun spagetinin üstə nuş edirsən).. Mən xoşlayıram səni bilmirəm bəyənəcəksən ya yox)..

            • Anonim
              asi · 29 Aprel 18:4700

              Bizim mətbəxdəki yeməkləri qoyub gedib evdə qreçka yemək olmaz).. Mətbəximizdən şikayət olunsa, yenidən bağlansa, sizin evdən biləcəm bax)..

            • Anonim
              Əsranur · 29 Aprel 19:5500

              :)))))))))))Asi,öldüme gülməkdən.Aaaa...Mən nöşün podlivanı povidla oxumuşam?:)))))

            • Anonim
              Daglı · 29 Aprel 20:3900

              asi,keçən həftənin 3-cü günü Xırdalanda qadagan olunan yeməklər yemişdim, burnumdan gəldi həmin axşam təzyiq getdi sonuncu şkalaya). 3gün evdə heç kim məni danışdırmadı, anam da). Uşaqlara söz deyirdim, deyirdilər biz səninlə danışmırıq. Mən də oturdum ag atıma düz rayona, səhəri günü hamı zəng vurub barışdılar)

  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 18:1800

    Baci, mercini kopya bele bişirirem. Yerkoku, kartofla, sogan qovurmazdim, nece vaxtdi kopya bele hazirlayiram. Sarikok de vururam, tomatlarla beraber. Dunen hazirlamişdim men de.

    Cavab yaz
    • Anonim
      Papatya · 29 Aprel 18:2700

      Turk usulu aşi edirem men tez tez. Yoldaşim duyu sevendi. Duyunu yagda biraz qovururam, sonra ustune suyunu tokub, duyuler şişenden sonra altin laap az xodda qoyub, demlendirirem. Kenarda da ustu uçun et qovurmasi. Etleri kubik kubik dograyib, yarim halqa soganlarda qovururam. Turk usulu duyu daha asan olur. Tembel işidi.:))

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 29 Aprel 18:5100

        Dadlı olur türk üsuluda.Hərdən hazırlayıram..Papatya, biz tərəflərdə türklərin aşa atdığı arpa şehriye dedikləri makarondan olmur..Təsəvvür elə ki, Keçən il özümlə Istanbuldan 5 paçka alıb gətirmişəm, hələ də var evdə)). Çamatt paltar alanda mən ordan rusiyaya makaron gətirmişdim). Bakıda satılır ondan?? Anamdan soruşdum bilmədi). Özümün də yadıma düşmədi gedəndə baxam marketə.

        Cavab yaz
        • Anonim
          Papatya · 29 Aprel 20:0710

          Olur asi, marketlerde. Gormuşem men. Ankara makarnasi yazir ustune. Men makaron çesitletinde bidene nazik uzun spagettileri xoslayiram..pomidor sousu ile, pendirle, goy goyerti ile qatib qarişdirib sous hazirlayib ele yeyirem. En sevdiklerimdendi.

          Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 18:3310

      Mən hərdən tez olsun deyə soğanı qovurub qalan hər şeyi soğana əlavə edib bişirirəm..Amma Əsranur yazdığı metodla daha qəşəngdi).. Mənim bu günkü menyumda yaşıl mərcidən bir yemək var). Artıq paylaşdım bunu, göbələk şorbası kimi qulaq ardına vurmadım..Indi də türklər demiş ana yeməyin bişməyini gözləyirəm paylaşam..)..Milli yaxşı ki, səhifəni açdı, darıxmışdım burdakı yazılarınız üçün))..

      Cavab yaz
  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 18:2210

    Marketden soruşaram. Asi, men yoldasimla marketden, qaynanam ise bazardan erzaq alir. Qeti sevmir. Sohbetlesmeyi xoşlayir, yerliye rast gelerse,(lehceden tutur) hansi kendden, kimlerden oldugun sorusur, bele bele 2-3saata gelib cixir:)) o da deyir bazarda coxdu gobelek. Qorxuram bazarda birde zeherli, kohnelmis zad olar. Salamati marketdi. Yoxlayacam gorum bu sorbani yaxinlarda.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 19:0920

    İndi cixiram, asi birazdan sehifene bir şeir tohfe edecem) qalar buralarda ozu uçun.)

    Cavab yaz
  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 19:3430

    Bəzən yüksək məclislərdən daha parlaq, daha təmiz olur Adi mətbəxlər… Ocaqda soğan qovrulanda göz qoymasam, yanıb kül olar… Xörəklərin də işi müşkül olar… Ocaq qabağında yanıb, yanıb kül olan, Könül aləmində İşləri müşkül olan aşpaza göz qoyan hanı? Göz qoyun, göz qoyun – Yanmasın xörəklərə ləzzət verən soğanı… Güllü bir bağça da şer ola bilər, Adi bir mətbəx də… Bir çiçək, bir ocaq, bir hisli qazan, qalxıb çıxa bilər Sənətin oturduğu taxta… Şerin mövzuları gəlməz saya – Yalnız şair gözlərilə Baxılarsa bu dünyaya…

    Cavab yaz
  • Anonim
    Papatya · 29 Aprel 19:3530

    Ürək geniş olarsa, xəyal dərin olarsa, Nə arzular ölər, nə fikir sönər… Könüldə bir işıq, bir atəş varsa, Adi bir mətbəxdən də böyük bir dünya görünər…☺

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 21:2910

      Çox sağ ol Papatya, əllərinə sağlıq..Əsl bizim mətbəxə aid şeirdi)..

      Cavab yaz
  • Anonim
    Əsranur · 29 Aprel 20:0210

    Qızlar,toyuğun filesini nazik kəsin.Elə bilki file olduğu kimi qalır,amma,nazik.Duzlayıb-istiotlayın,üstünə mayonez çəkin,onun da üstünə göbələyi doğrayın yığın.Qoyun peçə bir az bişənə qədər.Qurutmayın.Çıxarın,üstünə pomidoru nazik doğrayın yığın.Onun da üstünə bir iri kusok holland(mocarella)pendiri qoyub,qoyun peçə.Oldu Kurica po monastrskiyy:)))Super bir şeydir,bizdə uşaqlar çox xoşlayırlar.

    Cavab yaz
    • Anonim
      Papatya · 29 Aprel 20:2010

      Beh beh, men umumiyyetle holland pendirini cox sevirem. Cox yemeklere yaraşir. Qat qat boreklerde de istifade edirem. Saxladim nezerimde bunu.

      Cavab yaz
      • Anonim
        Əsranur · 29 Aprel 22:2310

        Papatya,vermişel-makaronu süz,arasına qovrulmuş qiyməni qat.Tök şqşə qaba,üstünə vur holland pendirini,o da super gedir.Mən qiyməni qovururam.İri hazır lazanilıri suda bişirib yığıram şüşə qabın içinə.Üstünə qiyməni tökürəm.Lay-lay lazani-qiymə yığıb,üstünə holland pendirini vurub,atıram peçə.Sarımsaqlı qatıqla can verir:)))

        Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 29 Aprel 21:3210

      Əsra, bir restoran var, həmişə ora gedəndə bu reseptlə toyuq yeyirəm..Amma onlar xəsislik edir, pomidori kiçik kublarla doğrayıb bir iki dənəsi atırlar üstünə, elə göbələyi də). Məim heç ağlıma gəlmirdi özüm hazırlayam..Yaxşı ağlıma saldın.Mütləq bişirəcəm, Şəklini də atacam sənə))

      Cavab yaz
      • Anonim
        Əsranur · 29 Aprel 22:3110

        Asi,o dəfə sənə Naços göndərmişdim.Arada elə.Sizdə marketlərdə Roka göyərtisi satılır?Mən burda tapanda,Roka salatı edirəm,dəhşət bir şeydir.Həmin göyərti sanki vəzəri ilə tərxunun qarışığı kimi bir dad verir.Onu doğrayırsan,üstünə qurudulmuş klyukva,bir az qovrulmuş qoz,doğranmış apelsin(az miqdarda),ağ pendir-doğranmış(az miqdarda)bir az zeytun yağı,xırda doğranıb yağda qızardılmış file.Həqiqətən superin superi.Əvvəl bu salat üçün,Naços üçün Hardroka gedirdik.Sonra özüm edirəm,pulum qalır cibimizdə:)

        Cavab yaz
        • Anonim
          asi · 29 Aprel 23:2810

          Hə var Əsra, ruslar ona rukola deyir..Mən həyətdə əkmişdim ondan..Amma bəyənən olmamışdı). Dadına vərdiş etməmişdik..Sonra ta işlətmədim..Bir də sənin dediyin variantda prob edərəm..

          Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.