Kulinariya

Mətbəx sirləri: Düyü salatı

26 May 2014 07:00
6 Şərh     Baxış: 10 766
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır
Milli.Az "Sofra" dərgisinə istinadən düyü salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

2 su st. düyü
1,5 su st. isti su
1 su st. bitki yağı
1 banka (250 q) Meksika qarışığı (yaşıl noxud, qarğıdalı, qırmızı bibər konservi)
1 banka (250 q) xiyar turşusu
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
1 dəstə göy soğan
2-3 yarpaq xırda doğranmış marul (xırda yaşıl kələm)
500 q qatıq
3 x.q. mayonez
1 qırmızı bibər
1 sarı bibər
duz
istiot

Düyünün üzərinə su töküb qaynadın, amma diri qalsın. Suyunu süzüb bitki yağı, duz, istiot əlavə edib qarışdırın. Meksika qarışığını əlavə edin, qarışdırın. Ocaqdan götürüb yarısını kənarı açılan formanın içinə tökün. Üzərini qaşıqla hamarlayın. Xiyar turşusunu dilimləyib üzərinə düzün.

Başqa bir qabda göyərtiləri və marulu xırda doğrayıb qarışdırın, salatın üzərinə yayın.

Qatıqla mayonezi qarışdırıb göyərtinin üzərinə çəkin.

Düyünün qalan yarısını salatın üzərinə döşəyin. Üzərinə halqa doğranmış sarı və qırmızı bibərləri iç-içə düzün. Ortalarına mayonezli qatıqda çəkin.
 
Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.