Maraqlı

"Qatığı heç bir yeməyə qarışdırıb yemək olmaz" - Məşhur həkim səbəbi AÇIQLADI

14 Sentyabr 2021 22:45
1 Şərh     Baxış: 1 474

Qatığı heç bir xörəyə, qidaya qatıb yeməyin. Hətta kükü, pörtləmə, dolmaya belə sarımsaq qatıq əlavə edib yemək adətimiz əslində mədəyə, həzmə, ümumi orqanizmə zərərdir.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bunu tanınmış həkim Seyfəddin Əsəd deyib.

"Qatıq mədənin turşuluğunu yuyur. Əti, yeməyi həzmə verən mədə turşuluğu və öddür. Qatıq da bunları yuyub aparır,həzm üçün heç nə qalmır. Yedikləriniz, xüsusən ət bağırsaqlarda kiloqramlarla daş yaradacaq. Bu da insanın sinir sistemini, immunitetini qıcıqlandıracaq. Hər hansı göyərti, pencər, yeməyin üzərinə sarımsaq əlavə etmək om dadı almaq istəyirsizsə, sarımsağı əzib bir az suda həll edib qatıb yeyə bilərsiz. Eyni dad olacaq, amma qatıqsız.

Qatıq faydalıdır. Bir günün təzə, saf ev qatığını isə hər axşam ayrıca bir kasa yemək lazımdır. Market, mağazadan alınma, 2-3 gün qalma qatıq yaramır. Qatıq bir gecə qalan kimi insana köp verir".

Milli.Az

Şərh yaz:

1 Şərh:

  • Anonim
    Real · 14 Sentyabr 23:0530

    Utanmirsizda.nece gundur qatiq sohbeti edirsiz.camaat marsda yawamaq planlawdirir,siz duwmusuz qatiq daliyca ve yaxud aftafani saq elle tutaq yoxsa sol elle.

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.