Maraqlı

Alimlər arıqlama haqqındakı ən populyar miflərdən birini təkzib etdilər

21 Avqust 2021 17:45
0 Şərh     Baxış: 1 995
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

ABŞ-ın Arizona Universiteti alimləri karbohidratların istehlakı və atıq çəki arasındakı əlaqəni təkzib ediblər.

Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə "Advances in Nutrition" jurnalında məqalə dərc olunub.

Araşdırma müəlliflərinin fikrincə, yüksək qlikemik indeksə malik məhsullar çəkiyə təsir etmir. Belə məhsullardan nümunə kimi ərəb xurması, ağ çörək, düyü və kartof göstərilib.

İki milyona yaxın insan üzərində aparılan tədqiqatlar sübut edib ki, qeyd olunan məhsullarla qidalanan şəxslər artıq çəkiyə meyilli deyillər. Əksinə, yüksək karbohidratlı qidaların dügün nisbətdə qəbulu sağlam çəkini saxlamağa köməklik edir.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.