Maraqlı

Peyvənd vurdurmağa hazırlaşan insan bu QİDALARI yeməlidir

23 Yanvar 2021 23:05
Baxış: 1 358
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Koronavirusa qarşı peyvənd vurdurmağa hazırlaşan insan öz qidalanmasında müəyyən dəyişikliklər  etməlidir.

Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, alimlərin sözlərinə görə, bəzi qidaların istehlakı orqanizmdə peyvənddən sonra koronavirusa qarşı lazım olan anticisimlərin sintezini sürətləndirir.

Söhbət zülallarla zəngin olan qidalardan - yumurta, ət, balıq, süd məhsullarından gedir.

Anticisimlər zülaldan ibarət olan struktirlardır və onların sintezi üçün orqanizmə kifayət miqdarda zülal daxil olmalıdır.

Həmçinin mütəxəssislər qeyd ediblər ki, koronavirusdan sağalandan və həmçinin peyvənd vurdurduqdan sonra D vitamininə olan tələbat artır. Mütəxəssislər qidalanmada D vitamini ilə zəngin olan qidaların da miqdarını artırmağı tövsiyə edirlər. Bu qidalar arasında: balıq yağı, treska balığının qaraciyəri, yağlı balıq (forel, siyənək, skumbriya, sardina, tunes və s.), yumurta sarısı, göbələk, süd məhsullarıdır.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.