Maraqlı

Xardal yeməyin faydası nədir?

28 Sentyabr 2011 16:57
0 Şərh     Baxış: 9 114
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
Milli.Az xəbər portalı "Scientist"ə istinadən bildirir ki, Almaniyann Frayburq Universitetinin alimlərinin fikrincə, xardalın tərkibindəki acılıq maddəsi qızardılmış ətlərdəki kanserogen maddəni ortadan qaldırır.

"Lazım olduğundan artıq bişmiş və ya qızardılmış ətdə xəstəlik yaradan, xərçəng xəstəliyinin daşıyıcısı olan hüceyrələr yaranır. Lakin müntəzəm olaraq xardal yemək, həmin təhlükəli hüceyrələrin miqdarını azaldır", - professor Folker Merk Sanderman deyib.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.