Maraqlı

Ət, balıq, tərəvəzi buz yerində nə qədər saxlamaq olar?

15 Noyabr 2022 22:25
Baxış: 2 081
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

Rusiyanın Rospotrebnadzor qurumu bəzi qida məhsullarının soyuducu buz yerində çox qalmasından narahat olub.

"Medicina" xəbər verir ki, qurum buzxanada ət və tərəvəzlərin saxlanma müddətini bir daha dəqiqləşdirib.
Balıqlar - 6 aya qədər

Toyuq və hind quşu əti - 3 ay
Donuz əti -2 ay
Quzu əti - 3 ay
FArş - 3 ay

Mal əti - 9 ay
Çörək - 1 ay

Meyvələr - 12 aya qədər
Tərəvəzlər - 12 aya qədər
Paxlalılar - 3 ay

Tərkibində su çox olan pomidor, bibər, xiyar, kahı və s. dondurulma üçün uyğun deyil.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.