Ət, balıq, tərəvəzi buz yerində nə qədər saxlamaq olar?

15 Noyabr 2022 22:25

Rusiyanın Rospotrebnadzor qurumu bəzi qida məhsullarının soyuducu buz yerində çox qalmasından narahat olub.

"Medicina" xəbər verir ki, qurum buzxanada ət və tərəvəzlərin saxlanma müddətini bir daha dəqiqləşdirib.
Balıqlar - 6 aya qədər

Toyuq və hind quşu əti - 3 ay
Donuz əti -2 ay
Quzu əti - 3 ay
FArş - 3 ay

Mal əti - 9 ay
Çörək - 1 ay

Meyvələr - 12 aya qədər
Tərəvəzlər - 12 aya qədər
Paxlalılar - 3 ay

Tərkibində su çox olan pomidor, bibər, xiyar, kahı və s. dondurulma üçün uyğun deyil.

Milli.Az