Sağlamlıq

Gilası yeyəndən sonra atmayın - Saplağı çox faydalıdır

7 İyun 2025 06:06
Baxış: 888
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Yayın əsas meyvəsi sayılan gilas olduqca faydalıdır. 

Ancaq yeyildikdən sonra atılan gilasın saplağı da faydalıdır. 

Hit.az xəbər verir ki, bu bitki B, C və D vitamini ilə zəngindir:

"Bu məhsuldan arıqlamaq istəyənlərdə istifadə edə bilərlər.

Bunun üçün bir stəkan qaynar suya 30 qram gilas sapı əlavə edin və 10 dəqiqə dəmləyin.

Dəmləndikdən sonra içmək olar. Gilas sapı çayından artrit, revmatizm, bronxit, oynaqların duzlaşması və damar sərtliyi kimi xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. 

Bununla yanaşı gilas sapı maddələr mübadiləsinə sürətləndirir, bağırsaq florasını nizamlayır, qəbzliyi aradan qaldırır, sinirləri gücləndirir, sinir sistemini sakitləşdirir, qanı təmizləyir.

Kolestrolu və qan şəkərini aşağı salır.

Gilas sapı həm ağrı kəsicidir, həm də temperatur salır".

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.