Sağlamlıq

Ən sağlam hesab olunan düyü növləri

15 Mart 2024 22:40
Baxış: 755
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Düyü asanlıqla bütün dünyada ən məşhur yan yeməklərdən biri hesab edilir. Çünki bir çox ölkələrdə ona böyük tələbat var. Bununla belə, bir çoxları məhsulun yalnız kulinariya və qastronomik xüsusiyyətləri ilə deyil, həm də bədən üçün dəyəri ilə maraqlanır.

Bəs, hansı düyü növləri sağlam hesab edilir? 

Milli.Az lent.az-a istinadən ən sağlam düyü növlərini təqdim edir: 

Yabanı düyü

Bir çox qida mütəxəssisi yabanı düyünün super qida olduğunu qəbul edir. Bu məhsulun tərkibi qüsursuzdur. Yabanı düyü B, K vitaminləri, lutein, kalium, maqnezium və kükürd mənbəyidir. Həmçinin məhsulda fosfor və sink olan mis tapa bilərsiniz. Belə faydalı məhsulla rəqabət aparmaq həqiqətən çətindir.

Qəhvəyi düyü

Bu növ düyü reytinqdəki liderdən bir qədər aşağıdır. Eyni zamanda daha ucuzdur, bu da onun üstünlüyüdür. Qəhvəyi düyü mədə-bağırsaq traktına və bütövlükdə orqanizmə faydalı olan yüksək lif tərkibinə görə yüksək qiymətləndirilir.

Bütün düyülər B vitaminlərini ehtiva edir. Ancaq qəhvəyi düyünün tərkibində biotin, maqnezium və selenium da var. Beləliklə, hər iki düyü diet üçün çox faydalı ola bilər. 

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.