Kulinariya

ALMA PİROQU resepti - VİDEO

15 Sentyabr 2021 08:55
6 Şərh     Baxış: 1 493

Milli.Az "Ağababa Ağababa" youtube kanalına istinadən oxucularına növbəti maraqlı resepti təqdim edir.

Ərzaqlar

XƏMİRİ ÜÇÜN:
Yumurta.....3 ədəd
Şəkər tozu......200qr (200ml-lik stəkanla  1 stəkan)
Bitki yağı........100ml 
Qatıq.....250qr +1 çimdik  soda, qatığın  turşluğunu götürmək üçün.(250ml-lik stəkanla 1 stəkan)
Un.....300qr (200ml-lik stəkanla 2dolu  stəkan+1 dolu xörək qaşığı)
Qabartma tozu.......1 bağlama
Limon qabığı rəndəsi.....1 limonun.
İçliyi üçün
Alma.......850qr
Bəzəyi üçün.......2 xörək qaşığı şəkər kirşanı..
Tort qəlibinin ölçüləri eni 20sm., uzunu  30sm.
180 DƏRƏCƏLİ SOBADA 45-50 DƏQİQƏYƏ HAZIR OLUR.

Hazırlanma qaydasına videoda baxa bilərsiniz. Nuş olsun!

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Facebook-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Daytube-dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Kulinariya xəbərlərini həmçinin bizim Milli.Az- dakı Mətbəx bölməsində də izləyə bilərsiniz

Milli.Az

Şərh yaz:

6 Şərh:

  • Anonim
    Esra ıbrahimli(Şamaxı) · 15 Sentyabr 13:3310

    Piroq sevmirem Menim ki tortdu bol kremalı qlazurlu qozlu findiqli

    Cavab yaz
  • Anonim
    Melek b · 15 Sentyabr 13:4300

    Ebruş haralardasan?Asi bir az ..hədə qorxu...gəldi o da buralarda deyil.deyəsən foto kimi mətbəxdə mənim ustumə qalacaq))

    Cavab yaz
    • Anonim
      Ebru · 15 Sentyabr 16:1630

      Harda olajam ay Mələyim şouda:))Hə eyy o,gün oxdum asinin şərhin yaman qorxdum:))Yazmıram ki,dəjək onu bişi bunu bişi:))Qoymadı kreslomda diməz otmuşdum :)Mənə lazım idi bu)).Zarafat edrəm Mələyim bajı qorxan qizlardan döl:)Aş nədi istəsə ona xəngəldə bişrərəm üstündədə kənd çolpasıynan..Bura yazmamaqımın səbəbi odu ki,şirniyyatla aram yoxdu neçə gündüdə Ağababa baci badımcanan qurtarıb indidə şirniyyata keçif((Xoşma gələn yeməklər bişirsə yazajamm :).

      Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 15 Sentyabr 18:3410

    Salam, xanımlar)..Xəngəl adı eşidən kimi, özümü yetirdim))..Ebruş görürəm çox iddialısan, bişir yeyək))..Bu arada Ağababa xanımın resepti ilə o gün paylaşılan tortu bişirdim, bəh-bəh, asanlığına və ərazığına görə çox dadlı alındı..Amma bir az əlavələr etdim).Mələyin yeri məlum, yuxaların arasına qoz doğrayıb səpdim, kremi də evdə hazır bişmiş krem və bişmiş qat.südlə hazırladığım krem var idi, onu çəkdim..Yuxaların hazırlanma metodunu, yumşaqlığını, teksturasını çox bəyəndim..1 saat çəkmədi heç tortun ərsəyə gəlməsi.

    Cavab yaz
    • Anonim
      Ebru · 15 Sentyabr 20:0900

      Axşamın xeyir olsun ,asi xanum:).Bişirərəm nöş bişirmirəm ,əlimin dadıda var özdə,yesən birdə istəyəcəksən:)Demək tortu bişirib tək yemisən eləmi?(Bəs adam bişirəndə bir xəbər eləməzmi?:)

      Cavab yaz
      • Anonim
        Melek b · 16 Sentyabr 00:3800

        Ebruş xəbər eləməsə də hec olmasa mənə deyib yerin məlum bunada Şükür)bu Asidi hey saqi solu məlum deyil)))

        Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.