Kulinariya

"Ponçik"in hazırlanması - Usta öz sirlərini açır - VİDEO

3 Yanvar 2020 17:20
2 Şərh     Baxış: 3 036

Milli.Az lent.az-a istinadən bu dəfə sizi asan hazırlanan piroq resepti ilə tanış edir. 

Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə "Nenemin Metbexi" adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla "ponçik"in necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.

Tərkibi:

2 yumurta, 1 stəkan qatıq, 1 stəkan şəkər tozu, 0,5 çay qaşığı soda, vanil, 3.5 stəkan un, bitki yağı, şəkər kirşanı

Hazırlanması:
Qaba yumurta və şəkər tozunu əlavə edirik. Digər qabda isə qatıqla sodanı qarışdırıb, sodanı söndürüb tökürük yumurtanın içinə və çalırıq. Duzu və vanili əlavə edib qarışdırdıq. Unu əlavə edib xəmir yoğururuq. Xəmiri 10-15 dəqiqə kənarda saxlayıb kündə halına salırıq. Sonra yayıb stəkanla kəsirik. Xəmiri "ponçik" kimi düzəltmək üçün orta hissəsini kəsib çıxarırıq. Daha sonra tavaya yağ əlavə edib ocağa qoyuruq. Yağ ocaqda qızdıqdan sonra "ponçiklər"i əlavə edib hər üzünü bişiririk. "Ponçiklər" bişdikdən sonra üzərinə şəkər kirşanı töküb servis edirik.

Nuş olsun!

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

2 Şərh:

  • Anonim
    ♥️Ebru♥️ · 3 Yanvar 17:2450

    Gornus qesengdi.Cayla yemek olar :)

    Cavab yaz
  • Anonim
    Sema · 4 Yanvar 11:3220

    Salam. Dollar xanım neçə vaxtdır yazmırsınız. Yeriniz görünur

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.