Kulinariya

Mətbəx sirləri: Südlü aş

26 Aprel 2015 07:00
0 Şərh     Baxış: 15 529
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır
Milli.Az Kəpəz TV-yə istinadən (Region TV) südlü aşın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

2 kq düyü
5 l süd
200 q kişmiş
200 q qaysı
200 q xurma

qazmaq:
1 st. qatıq
2 ədəd yumurta
100 q kərə yağı


Düyünü əvvəlcə duzlu suda isladın. Qaynar südə əlavə edib bişirin.

Düyü süddə yarıçiy vəziyyətə gələnə kimi bişməlidir. Hazır düyünü aşsüzənə süzüb qazmaq hazırlayın.

Qazmaq hazırlamaq üçün qatıq, yumurta və yağı qarışdırın. Sonra içərisinə 1 kəfkir süzülmüş düyü əlavə edib qarışdırın. Aşı bişirəcəyiniz qazana yağ tökün, qazmağı əlavə edin.

Süzülmüş düyünün içərisinə yağ, qaysı, kişmiş və xurma əlavə edib qarışdırın.

Sonra düyünü qazmağın üzərinə əlavə edib vam odun üzərində dəmə qoyun. Plov 30 dəqiqə dəmdə qaldıqdan sonra süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.