Kulinariya

Şokoladlı, tort dadında və asan rulet resepti

29 Oktyabr 2025 00:25
Baxış: 282
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

Ev şəraitində tez-bazar hazırlaya biləcəyiniz şokoladlı asan rulet tortu yumşaq biskvit qatları və ləzzətli kremi ilə çay süfrənizi şənləndirəcək. Bu rulet tortu, səhər yeməyindən tutmuş çay saatlarına, qonaqlıqlardan ara yeməklərə qədər hər vəziyyət üçün praktik və dadlı bir seçimdir.

Milli.Az xəbər verir ki, bir porsiya şokoladlı asan rulet tort təxminən 320 kalori təşkil edir.

Tərkibi

3 ədəd yumurta

1 stəkan şəkər tozu

2 xörək qaşığı isti su

1/4 stəkan duru yağ

1 stəkan un

2 xörək qaşığı kakao

1 çay qaşığı vanil

1 çay qaşığı qabartma tozu

Krem üçün:

1 stəkan süd

3 xörək qaşığı şəkər tozu

1 xörək qaşığı nişasta

1 xörək qaşığı un

1 ədəd yumurta

Üzəri üçün:

Şokolad sousu (istəyə görə)

Damla şokolad (üçdə ikisi acı, qalanı südlü ola bilər)

Biskvit üçün:

Ağ un əvəzinə tam buğda unu və ya qlütensiz un qarışığı istifadə edə bilərsiniz.

Şəkər əvəzinə qəhvəyi şəkər, hind qozu şəkəri və ya bal əlavə etmək olar.

Duru yağ yerinə əridilmiş kərə yağı istifadə etsəniz, biskvit daha yumşaq və aromatik olar.

Krem üçün:

Süd yerinə badam, soya və ya yulaf südü istifadə oluna bilər.

Bitter şokolad yerinə südlü və ya ağ şokolad seçilə bilər.

Kremi daha dolğun etmək üçün krem şanti və ya mascarpone pendiri əlavə edə bilərsiniz.

Fındıq, qoz və ya badam qırıntıları əlavə edərək ləzzəti zənginləşdirə bilərsiniz.

Çiyələk, banan və ya moruq dilimləri kremə və ya keksin içinə əlavə edilə bilər.

Darçın, vanil və ya portağal qabığı kimi ətirlər əlavə edərək fərqli dadlar yarada bilərsiniz.

Kremi hazırlayın: Şokoladdan başqa bütün inqrediyentləri qazanda qarışdıraraq orta odda bişirin. Qatılaşmağa başladıqda şokoladı əlavə edin və tam əriyənə qədər qarışdırın.

Hazır kremi bir qaba töküb üstünü streçlə bağlayın və soyumağa qoyun. Tam soyuduqdan sonra mikserlə 5 dəqiqə çalın ki, krem yüngül və hamar olsun.

Biskviti hazırlayın: Yumurtaları və şəkəri ağarana qədər çalın. Daha sonra duru inqrediyentləri əlavə edin. Quru məhsulları ələyərək qarışıma qatın və yumurtaların havasını itirməmək üçün spatula ilə yavaş-yavaş qarışdırın.

Xəmiri yağlı kağız sərilmiş soba qabına yayın və əvvəlcədən 170°C-də isidilmiş sobada 15 dəqiqə bişirin.

Sobadan çıxan isti biskviti diqqətlə rulon şəklində bükün və soyumağa qoyun.

Soyuduqdan sonra açın, kremi bərabər şəkildə yayın və yenidən rulet halında salın. Qalan kremi üzərinə çəkin.

Tortu soyuducuya qoyun və ən azı 3 saat, mümkün olsa bir gecə saxlayın.

Ruleti tam soyuduqdan sonra iti bıçaqla kəsin ki, krem axmasın.

Üzərinə kakao, pudra şəkəri və ya doğranmış şokolad səpə bilərsiniz.

Çiyələk, moruq kimi meyvələrlə bəzəyərək şık görünüş yaradın.

Soyuq və ya otaq temperaturunda servis edin ki, krem formunu qoruyub saxlasın.

Kek isti olarkən rulon halına salın - soyuyarsa qırılar.

Kremi isti halda çəkməyin, bu, keksin yumşaqlığını poza bilər.

Hər dilimləmədən əvvəl bıçağı təmizləyin ki, kəsiklər səliqəli olsun.

Lalə Qüdrətova
Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.