Kulinariya

Rulet-tort resepti - üzünüzü ağ edəcək

3 Noyabr 2025 00:46
Baxış: 671
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

Yumşaq xəmiri və ləzzətli kremi ilə süfrələrin sevimlisi olan rulet tort həm asan hazırlanması, həm də möhtəşəm görünüşü ilə ideal bir desert seçimidir. Qonaqlarınızı heyran etmək və ya çay saatını daha xüsusi etmək istəyirsinizsə, bu rulet tort resepti tam sizlikdir! 

Milli.Az lazım olan ərzaqları təqdim edir:

Xəmir üçün:

4 ədəd yumurta

1 stəkan şəkər tozu

1 stəkan un

1 paket vanilin

1 çay qaşığı qabartma tozu

Krem üçün:

2 stəkan süd

3 yemək qaşığı un

2 yemək qaşığı buğda nişastası

4 yemək qaşığı şəkər tozu

1 ədəd yumurta sarısı

1 çay qaşığı kərə yağı

1 paket vanilin

Üzəri üçün:

Pudra şəkəri və ya şokolad sousu

Dilimlənmiş meyvə və ya rəndələnmiş şokolad

Hazırlanma Qaydası

Yumurta və şəkəri mikserlə ağarıb köpüklənənə qədər çalın.

Unu, qabartma tozunu və vanilini ələyib qarışığa əlavə edin.

Spatula ilə yüngülcə qarışdırın və xəmiri yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə tökün.

Əvvəlcədən 180°C-də qızdırılmış sobada 12-15 dəqiqə bişirin.

Sobadan çıxardıqdan sonra biskviti təmiz mətbəx dəsmalının üzərinə qoyun, üzərinə azca şəkər səpin və isti-isti rulet şəklində bükün.

Krem üçün süd, un, nişasta, şəkər və yumurta sarısını bir qazanda qatılaşana qədər bişirin.

Ocaqdan götürüb kərə yağı və vanil əlavə edin, soyuyana qədər qarışdırın.

Soyumuş biskviti açın, kremi üzərinə yayın və yenidən rulet halına gətirin.

Streç plyonka ilə büküb 1-2 saat soyuducuda saxlayın.

Dilimləyib üzərinə pudra şəkəri, meyvə və ya şokolad sousu əlavə edərək servis edin.

Servis Tövsiyələri

Dilimlərin üzərinə təravətli meyvələr (çiyələk, banan, kivi) əlavə edin.

Yaz aylarında yanında bir top vanil və ya şokolad dondurma ilə təqdim edin.

Xüsusi dəvətlərdə nazik dilimlər kəsərək fərdi porsiyalar şəklində servis edə bilərsiniz.

İpucuları

Pandispanyanı sobadan çıxardıqdan dərhal sonra rulo şəklinə salın; soyuduqda qırılma riski yaranar.

Kremi isti-isti çəkməyin, soyumasını gözləyin.

Tortu soyuducuda ən azı 1-2 saat saxlayın ki, krem bərkisin və kəsimii asan olsun.

Streçlə bükmək həm formasını qoruyar, həm də krem və biskvitin dadını birləşdirər.

Lalə Qüdrətova
Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.