Kulinariya

Şam yeməyi üçün dadlı əriştə şorbası: resept çox sadədir

11 Oktyabr 2024 22:37
Baxış: 5 335
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Dadlı əriştə şorbası payız və qış axşamları üçün mükəmməl yeməkdir. Bulyonun yüngüllüyü  kök və brokoli kimi tərəvəzlərin dadı ilə birləşir. Yüngül bulyon tender əriştə ilə ahəngdar şəkildə tamamlanır və təzə otların əlavə edilməsi şorbaya təravət və zəriflik verir. Həmçinin, bu yeməyi bir neçə dəqiqə ərzində hazırlamaq olar. Resepti təqdim edirik: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Əriştə - 100 qram;

Kök - 1 ədəd;

Brokoli - 100 qram;

Zövqə görə duz və istiot;

Cəfəri;

Yağ - 1 yemək qaşığı;

Su - 1,5 litr

Kökü soyun və dilimlər şəklində kəsin. Brokolini kiçik hissələrə bölün. Bir qazanda yağı qızdırın və kökü 2-3 dəqiqə yüngülcə qızardın. Köklərin üzərinə su tökün, qaynayanadək gözləyin və orta istilikdə 10 dəqiqə bişirin. Şorbaya brokoli və əriştə əlavə edin. Əriştə hazır olana qədər daha 7-8 dəqiqə bişirin. Zövqə görə duz, istiot və incə doğranmış cəfəri əlavə edin. Daha 2-3 dəqiqə bişirin. Cəfəri ilə bəzədərək süfrəyə verin. 

Nuş olsun!

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.