Kulinariya

İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz

9 Aprel 2024 12:27
Baxış: 1 605
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az axşam.az-a istinadən "İftar menyusu"nu təqdim edir:

İftar süfrəsi üçün ləzziz reseptlər 
"İftar menyusu"nda bu gün bunlar var

İftar süfrəsi üçün maraqlı reseptlər 
 

Cənnət şorbası

Ərzaqlar:
2 qaşıq kərə yağı
3 xörək qaşığı qarğıdalı unu
1 orta kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 stəkan toyuq suyu
4 stəkan qaynar su
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı duz

Üzəri üçün:
2 xörək qaşığı yağ
1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

Hazırlanması:
Kərə yağı dərin bir qazanda əridin. Ərinmiş yağa qarğıdalı unu əlavə edin və təxminən 3 dəqiqə qızardın. Qarğıdalı ununa soğan, kartof və sarımsağı əlavə edib 5 dəqiqə daha qovurun.Tərəvəzlərə toyuq suyu və qaynar su əlavə edin və tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin. Tərəvəzlər yumşaq olduqdan sonra blenderlə hamarlanana qədər qarışdırın. Bu mərhələdə şorba qatı görünürsə, isti su əlavə edə bilərsiniz.
Şorbanı bir neçə dəqiqə daha qaynadıqdan sonra ocağı söndürün. Ayrı tavada qızdırdığınız yağa qırmızı bibər tozunu əlavə edib süfrəyə verərkən şorbanın üzərinə tökün.

Qarışıq qovurma

Ərzaqlar:
300 qram qırda doğranmış sümüksüz mal əti
1 çay stəkanı zeytun yağı
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 çimdik duz
3 dilimlənmiş badımcan
2 yaşıl bolqar bibəri
2 yaşıl balqabaq
1 çimdik kəklikotu
1 çimdik üyüdülmüş qırmızı bibər
1 çimdik qara bibər
1 stəkan rəndələnmiş pomidor
1/2 çay stəkan nar siropu

Hazırlanması:
Əti əvvəlcədən suda bişirin. Bişirmə prosesinə başlamazdan əvvəl soğanı, badımcanı, bolqar bibərini və toxumu olan balqabağını kiçik kublara doğrayın və ayrı qablara qoyun. Sarımsağı incə doğrayın. Əvvəlcə badımcanları azca duzlayın, süzgəcə qoyun və acı suyunu çıxartması üçün 10-15 dəqiqə gözlədin. Böyük bir tavaya bir az zeytun yağı qoyun və orta atəşdə isidin, soğan və sarımsağı yumşalana qədər qovurun. Soğanlar yumşalınca badımcanları ovucunuzla sıxıb tavaya az-az əlavə edin. Hər dəfə badımcan əlavə etdikdə tavaya bir az zeytun yağı əlavə edin. Badımcanlar rəng almağa başlayana qədər bu prosesi yüksək atəşdə davam etdirin. Badımcanlar rəng almağa başlayanda bibər, balqabaq və ədviyyatlar əlavə edin. Bütün tərəvəzlər birləşdirildikdə və qızdırıldıqda, qızardılmış pomidorları və əti əlavə edin və istiliyi minimuma endirin. Yeməyi vam odda 5 dəqiqə bişirdikdən sonra ocaqdan götürün, nar siropunu töküb qarışdırın və süfrəyə verin. 

Quru paxlava

Ərzaqlar:
12 paxlava xəmiri
1/2 fincan ərinmiş kərə yağı
1/2 fincan yağ
4-5 xörək qaşığı küncüt
5-6 xörək qaşığı şəkər tozu
1 stəkan qoz (incə üyüdülmüş)

Hazırlanması:
Kərə yağını əridin. Yağ və küncüdü əlavə edib qarışdırın. Piştaxtanın üzərinə 1 ədəd paxlava xəmiri qoyun. Üzərinə küncüd sousunu yayın. Xəmirin üstünə daha 1 parça xəmir qoyun. Eyni şəkildə sousu da tətbiq edin. Son qat əlavə etdikdən sonra sous yayılır, şəkər tozu (təxminən 1,5 xörək qaşığı) səpilir və qoz əlavə edilir.  Sonra xəmiri rulon halına salın ki, çox sıx olmasın. Rulon formalı xəmiri 3 barmaq qalınlığında kəsin. Çörək kağızı ilə örtülmüş bir soba qabına qoyun. Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. Bişmiş quru paxlavanı soyuyandan sonra üzərinə pudra şəkəri səpib, süfrəyə verin. 

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.