Maraqlı

Bağırsağı partlada bilən ərzaqlar – Ölüm səbəbi

6 Mart 2021 22:30
Baxış: 1 938
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Bağırsaqların partlamasına səbəb olan qidalar çox yeyildikdə bağırsaq tıxanıqlığı, keçməməzliyi yaradır, hətta ölümlə nəticələnə bilər.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər belə təhlükəli qidaları açıqlayıb.
Belə ki, yığıcı, büzücü və iri lif tərkibli tərəvəzlər, meyvələr bağırsaqların selikli qişasını genişləndirir və tıxaqlıq yaradır.

Onlar orqanizmdə Bezoar adlı yad kütlə yaradır, bu kütlə mədədə, nazik bağırsaq, yoğun bağırsaqda toplanır, həzm olunmur.

Bu ərzaqlar: heyva, xurma, turp, kərəviz, kələmdir.

Bağırsağın selikli qişası bezoarlar topalarını itələyə bilmir, beləcə, bağırsaq keçməməzliyi yaranır.

Belə olan halda yalnız cərrahi əməliyyat olmalıdır.

Müdaxilə olmasa, xəstə həkimə müraciət etməsə, ölüm belə baş verə bilər.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.