Mütəxəssislər hər zaman gündəlik qidalanmada lifli qidalara yer ayırmağın vacibliyini vurğulayırlar. Hesab olunur ki, lifli qidalara üstünlük vermək daha sağlam həyat tərzi keçirmək deməkdir.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, lifli qidaların bir çox xəstəliklərdən, o cümlədən son illərdə geniş yayılan bağırsaq xərçəngi riskindən qoruduğu iddia olunur. Eyni zamanda artıq çəki probleminin aradan qaldırılmasında da lifli qidaların böyük rolunun olduğu bildirilir.
Bəs daha çox lifli sayılan qidalar hansılardır?
Həmin qidaları təqdim edirik:
Əncir
Fıstıq
Qoz
Portağal
Bulqur
Qarğıdalı
Göy noxud
Taxıl məhsulları
Yulaf
Mərcimək
Badam
Qabaq
İspanaq
Şirin kartof
Banan
Brokoli
Avokado
Nar
Alma
Lobya
Armud
Kök
Milli.Az