Uzunmüddətli saxlanmaya yalnız yaxşı qurudulmuş soğanlar uyğundur.
Milli.Az xəbər verir ki, düzgün biçilməmiş və ya kəsilməmiş soğanlar yalnız bişirmək və ya konserv etmək üçün istifadə edilməlidir.
Uğurlu saxlamanın əsas şərti temperaturun tədricən azaldılmasıdır. Ani temperatur dəyişiklikləri (məsələn, soyuq anbar-dan isti mətbəxə keçmək) bioloji prosesləri sürətləndirir, bu da erkən cücərmə və çürüməyə səbəb olur.
Soğanların saxlanacağı ən yaxşı yer yüksək keyfiyyətli istilik izolyasiyasına malik çardaqdır.
Böyük, köpüklə izolyasiya edilmiş taxta qutu istifadə edilə bilər.
Qutunun altı və divarları bir neçə qat izolyasiya olunmalı, üstü köpüklü plastik və ya köhnə yun dəsmalla örtülməlidir.
Bu üsul soğanları növbəti yığıma qədər qurumadan, çürümədən və cücərmədən ideal şəraitdə saxlamağa imkan verir.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az





